Kim népszerűbb, mint kedvese

Clijsters ütései veszélyesek, bombaerősségűek… Kép: Reuters

„Mindig is csodáltam Steffi Grafot és Szeles Mónikát. Hihetetlen, hogy most én vagyok a helyükön.


Clijsters ütései veszélyesek, bombaerősségűek… Kép: Reuters

„Mindig is csodáltam Steffi Grafot és Szeles Mónikát. Hihetetlen, hogy most én vagyok a helyükön. Amikor megsúgták nekem, hogy már nemcsak párosban, hanem az egyesben is világelső leszek, libabőrös lettem“ – vallotta be a belga hölgy, aki az idén hat tornát nyert. Az amerikai bajnokság kezdetéig tizenöt rendezvényen indult, s a legutolsó, Toronto (a negyeddöntőben kikapott az orosz Krasznoruckától) kivételével mindegyiken legalább a legjobb négy között volt, tizenegyszer pedig döntős! Tavaly novemberben megnyerte Los Angelesben a Mesterek Tornáját, nyert Föderációs Kupát a belga válogatott színeiben, egyedül egy Grand Slam-győzelem hiányzik a tarsolyából. Párizsban kétszer is közel állt hozzá, idén és két esztendeje is; most honfitársnője, Justine Henin-Hardenne győzte le, előtte az amerikai Jennifer Capriati. Clijsters sorrendben a tizenkettedik hölgy, aki trónra került a rangsorolás csaknem 28 éves történetében, viszont az első belga királynő. Serena Williams 57 héten át uralkodott egyfolytában 2002. júlis 8-a óta, tíz másik lány bizonyos idő elteltével átadta helyét másnak, hogy utána ismét visszatérjen. Clijsters trónra kerülése az 54. változás volt a világranglista élén a női tenisz történetében. A német Grafot, a spanyol Sanchez-Vicariót és a svájci Hingist követően ő a negyedik nem amerikai világelső.

Kim szívesen cseveg

Közvetlenül azelőtt, hogy elutazott a tengerentúlra, végre belga szurkolói is láthatták a Szlovákia elleni mérkőzésen. Ezrek várakoztak rá türelmesen, s bár egész héten át vele volt kedvese, a férfiranglista volt éllovasa, Lleyton Hewitt is, Kim senkit nem utasított viszsza. Eltérően Lleytontól, aki kiszállván a Mercedesből, rögtön eltűnt, s a páholyban is csak akkor jelent meg, amikor már elkezdődött a meccs. Kim türelmesen firkantotta oda nevét a nagy filclabdákra, körbejárta az egész csarnokot, s még egy óra elteltével is elcsevegett a sajtóértekezleten.

Kim, Lleytontól eltérően, nagyon kedves, mindig mosolygós és beszédes. Perceken át beszélt arról, hogy pár nappal előtte rövidített edzőmérkőzést játszott Lleyton ellen, s 1:4, 2:4-re vesztett. Jóízűt nevetve meséli el, hogy egyszer elvette Lley adogatását, de az háromszor az övét.

Előbb tenisz, aztán pihenés

A teniszvilág első számú párosa csak egy hetet töltött otthon, Bree-ben, utána irány a tengerentúl. Az amerikai nemzetközi bajnokság előtt egy hetet pihent. Lleytonnal együtt, akinek az utóbbi időben nem úgy mennek a dolgai, ahogy szeretné. Kimnek nagyon sokat segített a kedvesével való edzés, ütései még veszélyesebbé, tökéletesebbé váltak, szinte bombaerősségűvé. Nem titkolja, ez volt a szándék, mert csak így lehet esélye s Williams lányok ellen. „Ha ellenük lépek pályára, az mindig rendkívüli motiváció – vallja Kim. – Igazi bajnokok, s ez hajtja az embert.“

A US Open után még nem lesz idő pihenésre. Jön az újabb kihívás, a FedCup, a Mesterek Tornája, s csak azután jöhet a szabadság. „Az idény befejeztével Ausztráliába megyünk Lleytonnal, s két, két és fél hétig erőt gyűjtünk a tengernél az újabb idényre“ – árulta el Kim.


Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?