Zöldséges lepény

Hozzávalók: egy adag (30 dkg) vajas tészta, 30 dkg szárazbab, 15-15 dkg sárgarépa, ill.


Hozzávalók: egy adag (30 dkg) vajas tészta, 30 dkg szárazbab, 15-15 dkg sárgarépa, ill. póréhagyma fehér része, 20-20 dkg karfiol és brokkoli, 1 fej vöröshagyma, 1 evőkanál olaj, 3 tojás, 2,5 dl tejszín, 5 kg reszelt trappista sajt (más kemény sajtot is használhatunk), Vegeta, őrölt szerecsendió, só.

Elkészítése: A tésztát egy 26 cm átmérőjű kerek gyümölcstorta formába simítjuk, az alját villával megszurkáljuk, majd alufóliával befedjük, és vastagon megszórjuk szárazbabbal. Forró sütőben 10 percig sütjük. Majd a fóliát és a babot levesszük róla, s a tésztát kihűtjük. A répákat vékonyan felszeleteljük. A póréhagymát fél cm vastag karikákra metéljük, a karfiolt és a brokkolit rózsáira szedjük. A hagymát apróra vágjuk, és forrásban lévő vízbe dobjuk, majd lecsöpögtetjük. A hagymát apróra vágjuk, és az olajban megpároljuk. A zöldségeket rátesszük a tésztára. Tálban a tojásokat, a tejszínt, a hagymát, a reszelt szerecsendiót, a Vegetát és a sajt felét habosra keverjük, majd ezt a zöldségekre öntjük. A maradék sajttal megszórjuk, és meleg, de nem forró sütőben megsütjük.

Ehhez a lepényhez bármilyen zöldséget használhatunk, idénytől függően. A zöldségféléket egymással keverhetjük is. *

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?