Időszerű tennivalók

Augusztus folyamán dísznövényeinken sem számítanak ritka látványnak a közönségesen csak pajzstetvek néven emlegetett kártevők. (Ilyenek az egyes teknőspajzstetvek (Coccus hesperidiun), valamint a különféle, ún. farpajzsos tetűfélék (Diaspididae).


Augusztus folyamán dísznövényeinken sem számítanak ritka látványnak a közönségesen csak pajzstetvek néven emlegetett kártevők. (Ilyenek az egyes teknőspajzstetvek (Coccus hesperidiun), valamint a különféle, ún. farpajzsos tetűfélék (Diaspididae). Növényeinket ellenük már az első példányok megjelenésekor Appland 25 WP, Basudin 600 EW, Sumithion Super vagy Ultracid oldatával permetezzük meg. A kezelést ha kell, ismételjük meg. A vastag viaszréteggel borított levelű dísznövények esetében a permetezőanyaghoz adjunk tapadást fokozó szert.

A kardvirágok bimbóit egy, a hagymaléggyel rokon faj, a Phorbia servadei károsítja. Elsősorban a nagy virágú fajták szorulnak védelemre. Ezért ezeket már az első bimbók megjelenésekor, valamint közvetlenül a szirombontás előtt Basudin 600 EW, Sumithion Super, illetve Ultracid 40 WP oldatával kezeljük. A permetanyaghoz ebben az esetben is keverjünk Citowettet.

Csapadékos időben szükséges lehet a krizantémállomány szeptóriás levélfoltossággal szembeni védelmére. Nálunk erre a célra a Dithane DG és M 45, valamint a Novozir MN 80 használható.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?