Sonkás-cukkinis lecsó

4 személyre
Hozzávalók: 75 dkg zöldpaprika, 2 kicsi cukkini (25 dkg), 25 dkg bármilyen füstölt húsféle, 2 fej vöröshagyma, 2 paradicsom, 5 dkg füstölt szalonna, egy csokor petrezselyemzöld, 1 evőkanál Vegeta.
Előkészítése: A megmosott zöldpaprikát felszeleteljük.


4 személyre

Hozzávalók: 75 dkg zöldpaprika, 2 kicsi cukkini (25 dkg), 25 dkg bármilyen füstölt húsféle, 2 fej vöröshagyma, 2 paradicsom, 5 dkg füstölt szalonna, egy csokor petrezselyemzöld, 1 evőkanál Vegeta.

Előkészítése: A megmosott zöldpaprikát felszeleteljük. A cukkinikat megmossuk, és héjastul karikákra vágjuk. (Nem kell kimagozni, a zsenge cukkini „szőrőstül-bőröstül“ fogyasztható.) A hagymát apróra vágjuk, a paradicsomot felaprítjuk. A füstölt húst vékony csíkokra vagdossuk. A füstölt szalonna zsírját kisütjük, a petrezselyemzöldet finomra vágjuk.

Elkészítése: A szalonnazsíron megfuttatjuk a hagymát, majd rászórjuk a pirospaprikát és egy evőkanál vízzel meglocsoljuk. Rögtön rátesszük a zöldpaprikát és a cukkinit, majd fedő alatt 5 percig pároljuk. Ezután hozzáadjuk a sonkát, a szalonnapörcöt, a Vegetát, a petrezselyemzöldet és a paradicsomot. Fedő alatt még 5 percig pároljuk, és máris lehúzzuk a tűzről.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?