Lecsó padlizsánnal

4 személyre
Hozzávalók:
75 dkg zöldpaprika, 9 db paradicsom, 1 padlizsán (kb.


4 személyre

Hozzávalók:

75 dkg zöldpaprika, 9 db paradicsom, 1 padlizsán (kb. 25 dkg), 3 fej vöröshagyma, 3 evőkanál olaj, 3 gerezd fokhagyma, 1-1 csapott evőkanál Vegeta és piros fűszerpaprika, kevés só, 1 mokkáskanál törött fekete bors.

Előkészítése:

A padlizsánt megmossuk, szárát levágjuk, és héjastól szeletekre vagy karikákra vágjuk. A karikák mindkét oldalát megsózzuk, és 15 percre félretesszük. Közben a hagymát kockákra, a paradicsomot pedig vékony gerezdekre vágjuk. A megmosott zöldpaprikát felszeleteljük. A padlizsánt szűrőben leöblítjük, majd felkockázzuk. A fokhagymát vékony szeletekre vágjuk.

Elkészítése:

Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, rátesszük a hagymát, és kevergetés közben üvegesre pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a zöldpaprikát és a padlizsánt, majd beleszórjuk az ételízesítőt. Befedjük, és 10 percig közepes lángon saját levében pároljuk. Csak ekkor keverjük bele a pirospaprikát, és adjuk hozzá a paradicsomot meg a fokhagymát. Borssal meghintjük, és éppen csak összeforraljuk, máris lehúzzuk a tűzről. (Akkor jó, ha a padlizsán és paprika sem puha, inkább „harapható“!)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?