Tökös lecsó

4 személyre
Hozzávalók:
50 dkg zöldpaprika, 1 kis spárgatök (25 dkg), 2 paradicsom, 2 fej vöröshagyma, 2 dl tejföl, egy csokor kapor, 3 evőkanál olaj, 1-1 evőkanál Vegeta és piros fűszerpaprika.
Előkészítése:
A zöldpaprikát megmossuk és felkarikázzuk.


4 személyre

Hozzávalók:

50 dkg zöldpaprika, 1 kis spárgatök (25 dkg), 2 paradicsom, 2 fej vöröshagyma, 2 dl tejföl, egy csokor kapor, 3 evőkanál olaj, 1-1 evőkanál Vegeta és piros fűszerpaprika.

Előkészítése:

A zöldpaprikát megmossuk és felkarikázzuk. A tököt (ha zsenge) meghámozzuk, és magostul (ha már nem zsenge, kimagozva) felkarikázzuk, a karikákat pedig szeletekre vágjuk. A paradicsomot gerezdekre aprítjuk, a hagymát finomra vágjuk.

Elkészítés:

A forró olajon megfuttatjuk a hagymát, rászórjuk a pirospaprikát, és hozzáteszünk egy evőkanál vizet. Ezután rátesszük a zöldpaprikát és a tökszeleteket, majd fedő alatt pár percig pároljuk. Utána meghintjük Vegetával, hozzáadjuk a paradicsomot, és ráöntjük a tejfölt. Befedjük, és további 5 percig pároljuk, végül beleszórjuk a kaprot. Jól összekeverjük, és lehúzzuk a tűzről.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?