A flört művészete

A jó kedélyű, vidám emberek mindig sokkal vonzóbbak, mint görcsös, begubódzó társaik.

Nyár, napsütés, tenger – a flörtölés legfontosabb kellékeiNéhány ellenjavallat:– Ne ígérjünk többet mozdulatainkkal, mint amennyit megtenni szándékozunk;
– ne játsszuk el a butuska, oltalmazásra szoruló nőt –


A jó kedélyű, vidám emberek mindig sokkal vonzóbbak, mint görcsös, begubódzó társaik.


Nyár, napsütés, tenger – a flörtölés legfontosabb kellékeiNéhány ellenjavallat:– Ne ígérjünk többet mozdulatainkkal, mint amennyit megtenni szándékozunk;

– ne játsszuk el a butuska, oltalmazásra szoruló nőt – később sem fognak komolyan venni;

– ne legyünk teátrálisak és mesterkéltek – ez a legtöbb férfinek nem tetszik;

– ne húzódjunk passzivitásba. *

Először is: mit nevezünk flörtnek? Az idegen szavak szótárát felcsapva, a következő definíciót találjuk: szerelmi játék, játékos, könnyed udvarlás, illetve ennek elfogadása. A flört önbizalmat ad, feltölt energiával, kiteljesíti nőiségünket. Arról nem is beszélve, hogy egy-egy könnyed flörtből hosszú, tartós kapcsolatok, házasságok is születtek már. A kokettálás apró technikáit bárhol gyakorolhatjuk: utcán, buszon, étteremben, bulin, sőt akár az értekezleten is. Figyeljük meg: siker (azaz pozitív visszajelzések) esetén boldogsághormonok szabadulnak fel szervezetünkben, és teljesítőképességünk megsokszorozódik. Soha olyan sikeres egyenleget nem zárhatunk az irodában, mint egy sokat ígérő reggeli vagy ebéd közbeni szemezés után.

A flört sikeréhez a testbeszéd néhány alapvető törvényszerűségéből kell kiindulnunk. Első számú szabály: szemkontaktus. Ha a férfi megjelenése, kisugárzása elnyeri tetszésünket, pupillánk automatikusan kitágul. A tág, csillogó pupillák látványa szinte tudat alatt közvetíti az üzenetet: „Érdekelsz.“ Nézzünk egyenesen a kiválasztottnak szemébe, majd néhány másodperc múlva kapjuk el tekintetünket. Ez a kilesés és kilesettség izgató érzését adja, fokozva az imént említett hatást. Kezdésnek első osztályú!

Mosolyogjunk! Ennek a végtelenül egyszerű kommunikációs technikának hihetetlen ereje van. Bizalmat gerjeszt, közel hoz egymáshoz, egyértelmű jelét adja a szimpátiának. A legmeggyőzőbb a nyílt mosoly, amikor kivillantjuk fogsorunkat. Persze ez igazából akkor hatásos, ha szépek a fogaink. Mosolyogjunk, nevessünk gyakran! A jó kedélyű, vidám emberek mindig sokkal vonzóbbak, mint görcsös, begubódzó társaik. A felszabadultságot a férfiak igen sokra értékelik, adjuk tehát jelét: jól érezzük magunkat.

Ha beszélgetésre kerül a sor, tudjunk hallgatni. A férfiak szeretnek magukról beszélni, és semmi sem szerez nagyobb örömet a számukra, mint ha hálás hallgatóra lelnek a hölgyben. Időnként (nem túl feltűnően) az egyetértés jeleként bólintsunk egyet, vessünk közbe egy igent, nevessünk a viccein. Mindez nem azt jelenti, hogy változzunk idétlenül vigyorgó, bólogatójancsivá, csupán merjük kifejezni, ha a férfi stílusa, mondanivalója elnyeri tetszésünket. Sok hölgy abbéli félelmében, hogy butának, könnyűvérűnek gondolják, komplett feminista programbeszédet tart, majd feltárja ismereteit a modern irodalomról, vagy a vállalatgazdaság-tanról. Rossz taktika.

Használjuk gyakran a partner nevét. Ez igen jó hatást kelt a legtöbb férfiban. Ha van valamilyen (általa is kedvelt) beceneve, szólítsuk azon. Pl. „Gyuri, mi a véleménye erről a filmről?“ A személyes megszólítás bizalmasságot teremt a két ember között, szimpátiát, közeledési szándékot jelez.

Feltűnés nélkül játsszunk egy ékszerünkkel vagy ruhadarabunkkal. Ezt a diszkrét szexuális jelzést mindig veszik a férfi „radarjai“, és nagyon izgalmasnak találják őket. A legsikeresebb mozdulatok: túrjunk a hajunkba, lassan húzzuk le ujjunkról a gyűrűt, majd vissza, nyakunkat végigsimítva igazítsuk meg láncunkat, stb. A nyak és a csukló belső oldalának kivillantása ugyancsak biztos siker. Viseljünk egyedi, jól megjegyezhető ruhákat, ékszereket. Legyen saját stílusunk, ne a mindenkori „egyentopot“ húzzuk magunkra. Legyünk tájékozottak a napi kérdésekben, tudjunk hozzászólni minden időszerű témához. Semmi sem csüggesztőbb, mint egy zavartan hallgató vagy felszabadultan ostobaságokat összehordó nő. Magunk is kezdeményezzünk témákat, beszéljünk arról, ami érdekel bennünket, amivel foglalkozunk. A férfiak nagyon vonzónak találják az érdeklődő, nyitott, kommunikatív hölgyeket. Általános rémkép az egész nap a körmeit reszelő és a divaton lamentáló nő. *


Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?