Kedvenc ételeim

Fotó: VáriA Vasárnap receptje

A gyümölcsleves üdítő, és hamar megvan. Besamelt készítek (vaj, liszt), felengedem tejjel és vízzel (kétharmad rész tej, egyharmad víz). Bármilyen gyümölcsöt tehetünk bele. Szerecsendióval, citrommal szoktam ízesíteni.


Fotó: VáriA Vasárnap receptje

A gyümölcsleves üdítő, és hamar megvan. Besamelt készítek (vaj, liszt), felengedem tejjel és vízzel (kétharmad rész tej, egyharmad víz). Bármilyen gyümölcsöt tehetünk bele. Szerecsendióval, citrommal szoktam ízesíteni. Néha tejszínt teszek bele, de anélkül is élvezetes. Inkább hidegen tálalom.

A csirke- és pulykamellet különböző módon szoktam tölteni: sonkával-sajttal-őszibarackkal vagy sonkával, sajttal, egy szelet zöldpaprikával (az eltett piros paprika jobb), egy karika főtt tojást is teszek bele, összehajtom, és panírozom. Ha gyümölccsel van töltve, gyümölcssalátával is ehető, vagy zöldségsalátával, de adhatunk mellé petrezselymes krumplit vagy borsós rizst is.

A család a rakott káposztát is szereti. Nehezebb változata savanyú káposztából készül, a diétás kelkáposztából. Megpárolom a savanyú káposztát (a kelkáposztát vajon), elkészítem a rizst. A húst nagyon apróra vágom (disznóhúst a savanyú káposztához – ebből pörköltet készítek –, baromfit a kelhez – ezt megpárolom), és rétegezem: legalulra egy réteg káposzta jön, erre főtt tojás és kolbász (a kelkáposztába nem teszek tojást és kolbászt), erre jön a rizs, aztán a hús, ismét rizs, tojás, kolbász, a tetejére káposzta, meglocsolom tejfellel, és úgy sütöm. A kelkáposztát is tejfellel öntöm le, de ebben elkeverek előzőleg egy tojást.

A gyümölcsös piskóta is kedvenc. Két és fél decis poharakkal mérem. Kell hozzá 2 pohár kristálycukor, 5 tojás, egy csomag sütőpor, egy csomag vaníliás cukor, 1 pohár tej (lehet tejszín is, de a tej olcsóbb), 4 pohár liszt (3 pohár félgrízes, 1 pohár sima liszt), 1 deci olaj. A tojássárgáját kikeverem cukorral, egy kis tejet is adok hozzá, belekeverem a keményre vert habot s végül a lisztet. Beleöntöm a tepsibe, és gyümölcsöt teszek bele. A gyümölcsöt nem kell meglisztezni. *

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?