Ennyi jár a hajnak…

Ugye ismerős a kép? Reggel a tükörbe nézve elszörnyülködünk a „frizura“ láttán, s az idő szalad, a főnök pedig türelmetlen, tehát mosásról, szárításról szó sem lehet. Nem baj, elég, ha bekeni fixálóval, és megszárítja.



Ugye ismerős a kép? Reggel a tükörbe nézve elszörnyülködünk a „frizura“ láttán, s az idő szalad, a főnök pedig türelmetlen, tehát mosásról, szárításról szó sem lehet. Nem baj, elég, ha bekeni fixálóval, és megszárítja. Sokkal gyorsabban elkészül, mintha megmosnánk, és a hatás majdnem ugyanolyan.

Estélyre megy, s már egy órája azon dolgozik, hogy a loknik egész este kitartsanak? Erre is van megoldás: Próbáljon meg mosás után minden loknit csipesszel feltűzni és így szárítani meg a hajat. Végül engedje és könnyedén fésülje ki. Kevés gélt is használhat. Hogy a frizura még dúsabb legyen, hajtsa le a fejét, és lakkozza be a haját. Néhány másodpercig maradjon így, majd lazán emelje fel a fejét.

Sokáig szárította haját, még sincs tartása? Próbálja ki a következő trükköt: mosás után enyhén szárítsa meg a haját, majd a hajtöveket kenje be fixálóval. Szárításkor két hajkefét használjon.

Belevágott a frufruba? Túl rövidre vágta? Nem számít. Fésülje oldalra a hajat. Viasszal kenje be a végeket, és a ma divatos tépett frizura lesz belőle.

Hajszál híján…

A köztudatban némi fogalomzavar tapasztalható a hajhullással kapcsolatban. Kezdjük talán ott, hogy a hajhullás lehet normális és kóros. Ha hajritkulást okoz, az már kóros állapotot jelez.

A kóros hajhullásnak több oka lehet: súlyos fertőző betegségek, prosztataproblémák, agresszív fogyókúra, pajzsmirigybetegség, nőgyógyászati problémák, Candida-fertőzés, szülés utáni hormonszint változás, fogamzásgátló tabletta szedésének abbahagyása, ingadozó, illetve magas vérnyomás, cukorbetegség, vashiány, változókor, a fejbőr gyulladásos betegségei vagy gombásodása, lelki trauma, antibiotikumos kezelés, fogproblémák, fizikai és lelki megterhelés.

Üzletasszony-betegség

A fejtetőn korongszerűen kialakuló hajritkulást nevezzük üzletasszony-betegségnek. Európában az emberek 80 százalékát sújtja, s ennek 90 százaléka nő. Ez nem véletlen, hiszen a kellemetlen tünet mögött feltehetően olyan pszichés tényezők lapulnak meg, amelyek a női és férfiszerep keveredéséből származnak.

Legyen fényes a haj

n Minden mosás után alaposan öblítsük le a hajat. Fényesebb lesz, ha ásványvizet használunk.

n Ha nincs idő ilyen kúrára, ecetes vízzel öblítse le a haját. Ne féljen a szagtól, hamar elszáll.

n Még mindig érvényes az a szabály, hogy százszor fésülje át a haját. Természetes alapanyagból készült kefét használjon.

n Ha estélyre készülünk, segít, ha a kefét lakkozzuk be. Nemcsak fényes lesz a haj, hanem tartása is lesz. Így sikerül az apró hajszálakat is befogni.

n Nagyon hatásos pakolás készíthető 5 kanál olívaolajból és citromléből. Masszírozzuk a fejbőrbe, majd fél óra múlva mossuk le. Amikor megszárítottuk a hajat, tegyünk rá speciális lakkot, fixálót, amely növeli a fényét.

n A fésűt és a kefét is tisztán kell tartani: hetente egyszer samponnal alaposan mossuk meg, majd öblítsük le.

n Készítsen pakolást a hajra. Kenje be a haját, törülközővel takarja be, s 5–10 perc múlva alaposan mossa le. l

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?