Vége a szerelemnek?

Madonnával az Evitában

Melanie mindent elkövet, hogy megtartsa Antoniót.

Melanie Griffith és Antonio Banderas házasságának senki sem jósolt nagy jövőt.



Madonnával az Evitában


Melanie mindent elkövet, hogy megtartsa Antoniót.


Melanie Griffith és Antonio Banderas házasságának senki sem jósolt nagy jövőt. A szívtipró spanyol filmszínész 1996-ban az ugyancsak gyengécskére sikerült Hárman párban (Two Much) című komédia forgatásán habarodott bele a három évvel idősebb Melanie-be. Minden szabad idejüket együtt töltötték, rengeteget szórakoztak, nagyokat nevettek. „A forgatás után néhányszor találkoztunk, és én rádöbbentem, hogy szerelmes vagyok Melanie-be“ – nyilatkozta hajdanán a filmszínész. Olyannyira beleszeretett az amerikai színésznőbe, hogy elvált nyolc éve hű spanyol hitvesétől, Ana Lezától, és Londonban frigyre lépett új szerelmével. Csodálatosan szép briliánsgyűrűt és arany karórát ajándékozott neki.José Antonio Domínguez Banderas a napfényes Malagában látta meg a napvilágot 1960-ban. Szófogadó, csendes gyerek volt, és mint sok más diáktársa, ő is focista akart lenni. Ám egy lábsérülés megakadályozta álma megvalósításában. Színész lett, és a film számára a spanyol kultuszrendező, Pedro Almodóvar fedezte fel. A szenvedélyek labirintusa, a Kötözz meg és ölelj! után az Asszonyok a teljes idegösszeomlás szélén című filmben már főszerepet kapott. Ezt az alkotást 1989-ben Oscar-díjra jelölték. S bár Antonio tucatnyi európai filmben játszott, mégis többre vágyott: hollywoodi sztár akart lenni. Elindult hát Los Angelesbe, és 1992-ben, első szerepeként A mambo királyában egy kubai trombitást alakított. Azonnal felfigyeltek rá, pedig akkor még egy kukkot sem tudott angolul, szerepét a kiejtés szerint magolta be. Néhány év múlva igen jelentős filmjévé válik a Philadelphia, amelyben az AIDS-ben szenvedő ügyvéd (Tom Hanks) partnereként egy homoszexuális fiút alakít. Ezután igazi főszerepek következnek, és Antonio népszerűsége egyre nagyobb. A legkitűnőbb színészekkel, valódi sztárokkal játszik együtt. A Kísértetházban Jeremy Irons és Winona Ryder, az Interjú a vámpírral című véres filmben Tom Cruise és Brad Pitt partnereként tűnik fel. Amerika számára egyszerűen Antonio Banderas lesz „a latin“, és a mexikói származású Roberto Rodriguez rendező Desperadóját követően Antonio szupersztárrá válik. A Desperado harcias zenésze saját hangján és nyelvén énekli El Mariachi dalát, s ezzel Banderas új oldaláról mutatkozik be.

A tüzes latin pedig hamarosan találkozik a szőke amerikai csinibabával, aki teljesen leveszi a lábáról. Nem számít neki, hogy Melanie idősebb, hogy három házasság és rengeteg elvonókúra van mögötte. Úgy tűnik, nem hiába mondják, hogy a szerelem vak. Antonio rajongótábora egyszerűen nem érti, hogy a latin szerető, aki olyan sok nő szívét megdobogtatta, miért éppen az alkohol- és drogfüggő Melanie Griffith-et választotta.

Banderas nagyon érzékenyen reagált a sajtóban megjelent cikkekre, amelyekben nem felejtették el kiemelni, hogy egy öreg, elvált, alkohol- és drogfüggő nővel házasodott össze. A filmszínész pedig váltig hangsúlyozta az újságíróknak, hogy Melanie mindig is álmai asszonya volt. „Először a filmjeiben csodáltam. Később, amikor személyesen is megismertem, azonnal beleszerettem. Mela-nie különösen szexi, ő a legerotikusabb nő a világon“ – áradozott róla a jóképű spanyol.

Melanie New Yorkban született 1957-ben, és nagyon hamar eldőlt, hogy ő is színésznő lesz, akár a mamája. Való igaz, hogy Melanie évtizedek óta hajszolja híres anyja, a kitűnő Hitchcock-filmből, a Madarakból ismert Tippi Hedren sikerét. Melanie csaknem harminc filmben játszott eddig. 1988-ban kiáltották ki világsztárrá, a Dolgozó lány című filmben nyújtott nagyszerű alakítását követően.

Tizennégy évesen otthagyta a szüleit és az iskolát, s modellként dolgozott. Később színésztanfolyamokra járt, majd 1975-ben eljátszotta első filmszerepét. Nagyon fiatalon ment hozzá a Miami Vice tévésorozat sztárjához, Don Johnsonhoz, ám a szerelem mindössze néhány hónapig tartott. A filmszínésznő hamarosan másodszor is férjhez ment, mégpedig Steven Bauerhez. Egy év múlva elváltak, s újra Don Johnson következett. Melanie mindhárom házassága zátonyra futott, pedig minden kapcsolatában a szerelem volt a legfontosabb számára. Éppen válófélben volt, amikor megismerte Antoniót, és a két tinédzserkorú gyermeke, Alexander meg Dakota mellé hamarosan megszületett Stella del Carmen, a papa kedvence.

Melanie házasságuk első percétől kezdve nagyon vigyázott rá, hogy mindig kívánatos legyen Antonio számára. Stella megszületése után azonnal fölkeresett egy híres szépségsebészt. Teltebb ajkakkal és sokkal nagyobb, feszesebb mellekkel távozott, persze a pletykalapok bennfentesei szerint egyéb szépségoperációkon is átesett. A terhesség alatt fölszedett kilóktól minél előbb meg akart szabadulni, ezért kemény fogyókúrába kezdett. Éhezett, s eközben még zsírégető tablettákkal tömte magát. Mindenáron fiatalos és kívánatos akart maradni, hogy megtartsa maga mellett Antoniót, akire azóta is betegesen féltékeny. Melanie egyszerűen szeretné kisajátítani a párját. Az, hogy a karjára egy hatalmas szívbe Antonio nevét tetováltatta, még hagyján, de a színésznő a házasságuk évei alatt egyfolytában retteg egy fiatalabb nő felbukkanásától. Féltékenykedik, jeleneteket rendez, és depresszió elleni tablettákat szed. 2001-ben gyógyszerfüggőség miatt ismét be kellett vonulnia egy neves klinikára. Sajnos, tavaly sem volt ez másképpen. Banderas anynyira aggódott, hogy felesége újra rászokik az alkoholra és a drogokra, hogy a színésznő párizsi forgatása során magánnyomozóval figyeltette minden lépését. Melanie Griffith a Tempo című thrillert forgatta a francia fővárosban, és boldogan áradozott az újságíróknak arról, hogy mennyi klassz klub van Párizsban. Ezért bérelt magánnyomozót Banderas.

A színész házaspár az utóbbi években számos válságot vészelt át. Többször megtörtént például, hogy a féltékeny Melanie váratlanul megjelent férje forgatásán. Az Imaging Argentina című filmben Banderas a 43 éves angol színésznő, Emma Thompson oldalán játszik, és Melanie még ezt sem tudta elviselni. A szemtanúk szerint hisztis rohamot kapott, amikor meglátta közös jelenetüket. A sajtó krízisről írt, Antonio pedig beismerte az újságíróknak, hogy kapcsolatukból kihalt a szenvedély.

Állítólag Antonio még soha nem adott okot hűségének megkérdőjelezésére. Holott alkalma bőven lett volna rá… A világ legszebb színésznői a partnerei, például az Eredendő bűn című filmet a gyönyörű, szexis és fiatal Angelina Jolie-val forgatta. Melanie persze ekkor is sírógörcsöt kapott. Férje azonnal igyekezett megvigasztalni, mondván: „A filmben forgatott szexjelenetek számomra nem jelentenek semmit. A feleségem boldoggá tesz, nagyon szeretem Melanie-t!“

A féltékenységi jelenetek és hisztis rohamok ellenére, amelyek minden házasságot tönkretesznek, a nyilvánosság előtt turbékoló szerelmespárként mutatkoznak, szenvedélyes tangót lejtenek, így aztán senki nem tudja, valóban ennyire szeretik-e egymást, vagy az egészet csak megjátsszák. Mindenesetre néhány hónapja szakításról cikkeztek az újságok. Antonio ugyanis megelégelte felesége féltékenységi rohamait, összepakolt, és néhány napra szállodába költözött. Az is meglehet persze, hogy a kisebb-nagyobb összetűzések még érdekesebbé teszik a színész házaspár életét. Vagy valóban vége a nagy szerelemnek?!

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa a Vasárnap.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?