Szlovák dzsihádistát fogtak a cseh rendőrök

Abdul
Prága |

Abdul Rahman, alias Dominik K., 25 éves, és a kelet-szlovákiai Szentmihályfáról (Šarišské Michalany) származik.

Négy éve költözött Prágába, hogy munkát találjon, ott áttért a muzulmán hitre, a cseh rendőrség szerint pokolgépet akart készíteni és merényletet elkövetni, ő viszont azt állítja, tűzijátékot akart házilag barkácsolni.

A cseh rendőrség különféle vegyi anyagokat és pokolgép készítéséhez szükséges leírást talált a férfi lakásán. Ő az első gyanúsított, akit iszlamista terrorista merénylet előkészítésével vádolnak Csehországban – írta az iDNES.cz.

Abdul nyilvánosan iszlamista fenyegetéseket tett közzé saját Facebook-oldalán, holott a tényleges merénylők titokban, bujkálva készítik elő a támadásokat.

A miénk lesz ez az ország, és nem lesz benne mindenki számára hely! 

- ilyen és ehhez hasonló bejegyzéseket tett közzé a szociális hálón. Emellett kétségtelenül szimpatizált az Iszlám Állammal és katonai terepruhában járt. 2015-ben vette fel a muzulmán vallást, gyakorló muszlim volt.

„Minden, amit a lakásban találtak, tűzijátékok készítéséhez kellett a Szilveszter megünnepléséhez, ezt igazolhatják a családtagjaim és a barátaim is” - vallotta az őrizetbe vett Dominik K.
 

A muzulmánok nem ünneplik az újévet

 - mutatott rá közleményében a cseh rendőrség. (tasr, úsz)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?