Nincs több Bogár, abbahagyja a gyártást a Volkswagen

VW
Washington |

A Volkswagen jövő nyáron leállítja a kultikus Käfer (Bogár) utódjának, a kilencvenes évek óta forgalmazott VW Beetle gyártását, hogy minden kapacitását a SUV-modellek gyártására összpontosítsa.

Mielőtt jövő júliusban a VW Beetle utolsó példányai legördülnének a mexikói Puebla üzem szerelőszalagjairól, még két speciális modellszériát bocsát ki belőle a Volkswagen.
 

A vásárlói preferenciákhoz jobban igazodva a Volkswagen a SUV-modellekre kíván fókuszálni, az Egyesült Államokban pedig családi autókból és elektromos modellekből állítja össze termékpalettáját. Az amerikai piacon Bug-nak becézett modell ebbe már nem illik bele. 
Tavaly 15 ezer VW Bogár készült Mexikóban. „A Bogár gyártásának befejezése három modellgeneráció után és hét évtized elteltével minden bizonnyal mély nyomot hagy a modell rajongói táborában” - mondta Hinrich Woebcken, a Volkswagen észak-amerikai érdekeltségének az igazgatója.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?