Több halálos áldozata is van a Florence hurrikánnak

Florence hurrikán
Washington |

Trópusi viharrá szelídült péntek éjszakára a Florence hurrikán, de változatlanul veszélyes, több halálos áldozatot követelt. 

Észak-és Dél-Karolina part menti településein térdig ér a víz, óránként 100-110 kilométeres szél süvít, fákat csavar ki tövestől, áradnak a folyók. A vihar eddig öt halálos áldozatot követelt. 

Az észak-karolinai Wilmingtonban a vihar fát csavart ki, amely rázuhant egy házra, a bent lévő fiatal nő és kisbabája meghalt, a családfőt kórházba szállították. Ugyancsak Észak-Karolinában egy nő szívrohamot kapott, a vihar és a magas víz, valamint a törmelékek miatt a mentők csak későn tudtak bejutni a házába. Egy kutyáit ellenőrző férfit a szél vágott a földhöz, azonnal meghalt, egy másik áldozatot egy víz alá került házban az áram ütötte agyon.     A két folyó találkozásánál fekvő, 30 ezer lelket számláló észak-karolinai New Bern városa teljesen víz alá került, a házakat az első emeletig árasztotta el a víz, az embereket motorcsónakokkal mentik ki otthonaikból. 

Az amerikai földtani intézet szerint a térségben eddig 75-80 centiméternyi eső esett. 

Észak-Karolinában eddig több mint 800 ezren maradtak áram nélkül. Roy Cooper kormányzó péntek esti sajtótájékoztatóján arra figyelmeztetett, hogy várhatóan két-két és félmilliónyi embernek nem lesz áramszolgáltatása. Az államban 150 menedékhelyet nyitottak, több mint 20 ezer ember ezekben várja, hogy a vihar elvonuljon. 

A közintézmények, iskolák, templomok zárva tartanak, de nemcsak Észak-Karolinában, hanem a szomszédos Dél-Karolinában is. 

Sarah Huckabee Sanders, a  Fehér Ház szóvivője bejelentette, hogy Donald Trump elnök a jövő hét elején vagy közepén felkeresi a katasztrófa sújtotta vidéket. A Fehér Ház közleményben jelentette be, hogy a kormányzat felkészült a segítségnyújtásra: több mint 3800 szövetségi alkalmazott, köztük a katasztrófa-elhárítási ügynökség (Fema) ezer munkatársa a helyszínen segít, az egészségügyi minisztérium gyógyszereket készített elő, és a tárca 560 munkatársa áll készenlétben.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?