Leszoktatnák a kutyahúsról a vietnami főváros lakóit

kutya illusztráció
Hanoi |

Le akarja szoktatni a kutyahúsfogyasztásról a vietnami főváros lakóit a hanoi vezetés.

Nguyen Van Suu főpolgármester-helyettes kedden a főváros honlapján szólította fel a hanoiakat, hogy hagyjanak fel a kutyák húsának fogyasztásáról, mert az megütközést kelt az olyan országokból érkező külföldiekben, amelyekben tabu a kutyahús. 

Ez a szokás károsan hat egy civilizált és modern főváros megítélésére

- hangsúlyozza a közlemény.

A városvezetés közegészségügyi megfontolásokból is szeretné levetetni a kutyahúst a hanoiak étlapjáról. A keddi felhívás arra figyelmezteti a lakosokat, hogy a kutyahússal veszettség is terjedhet, idén eddig hárman haltak meg és további ketten fertőződtek meg e súlyos betegségben Hanoiban. 

A főpolgármester-helyettes utasította a helyi önkormányzatokat, hogy tudatosítsák az emberekben azt a veszélyt, amelyet az étkezési célú kutyatartás jelent a veszettség terjedését illetően. 

A kutya- és macskahús száműzése az étrendből része annak az országos akciótervnek is, amely 2021-ig teljesen fel akarja számolni a veszettséget Vietnamban. 

Hivatalos adatok szerint 493 ezer kutyát és macskát tartanak Hanoiban, ezek 12,5 százalékát szánják étkezési célra.

Sok vietnami számára ínyencfalat a kutyahús, amelyről azt tartják, hogy fokozza az életerőt. Sokan mások azonban már kerülik a kutya- vagy macskahúst, mivel a szélesedő középosztályban mind többen tartanak állatot házi kedvencként. 

A vietnami fővárosban mintegy ezer üzletben lehet kutyahúst vásárolni. A macskahús kevésbé népszerű, de vidéken még mindig beszerezhető.
 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?