Hivatalos: Leclerc érkezik jövőre Räikkönen helyére a Ferrarihoz

Charles Leclerc
Maranello |

Az idény végén távozik a Forma-1-es Ferrari istállótól a 2007-ben világbajnok Kimi Räikkönen, akinek a helyére a maranellói csapat saját nevelésű pilótája, a monacói Charles Leclerc érkezik.

 

A finn versenyző kétéves szerződést kötött a Sauberrel, amelynek színeiben 2001-ben debütált az F1-ben.

A Ferrari kedd délelőtt jelentette be, hogy nem hosszabbít szerződést a 38 éves Räikkönennel, aki az eddigi utolsó egyéni vb-címet nyerte 11 évvel ezelőtt a Ferrarinak.

Räikkönen rövid idővel ezután a saját Instagram-oldalán írt bejegyzést arról, hogy a következő két idényben visszatér a Sauberhez, "ahol minden elkezdődött".

 

A Ferrari ezt követően közölte, hogy a finn helyére saját nevelésű versenyzőjét, a tavalyi Forma-2-es bajnok Leclercet ülteti, aki így csapattársa lesz a négyszeres világbajnok német Sebastian Vettelnek.

Räikkönen 2014-ben tért vissza a Ferrarihoz, amelyben 2007 és 2009 között is versenyzett. A finn sztár 2001 óta 285 Forma-1-es versenyt teljesített, s bár 2010-ben és 2011-ben ralizott, az F1-ben eltöltött csaknem 16 év alatt 20 futamgyőzelmet aratott, 100 alkalommal állt dobogón és 18-szor rajtolhatott a pole pozícióból. Legutóbb másfél hete, a monzai Olasz Nagydíjon startolt az első rajtkockából, az időmérő edzésen megfutott 1:19.119 perces ideje pedig a Forma-1 történetének valaha volt leggyorsabb köre lett.

Leclerc a tavalyi F2-es bajnoki diadala után az idei évben a Saubernél kapott lehetőséget, s az előzetes várakozásokat túllépve 14 futamon 13 pontot szerzett a mezőny egyik leggyengébb autójával.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?