Egyes helyeken már elkezdődött az utak helyreállítása Királyhelmecen

Királyhelmec
Királyhelmec |

A város egyes részein már elkezdődött azoknak az utaknak a helyreállítása, melyek burkolatát a csatornázási munkálatok miatt bontották fel.

 

A beruházás tavaly év végén kezdődött, a Kelet-szlovákiai Vízgazdálkodási Vállalat (Východoslovenská vodárenská spoločnosť) a város egész területén kiépíti a csatornahálózatot. A majd 20 millió eurós fejlesztés keretében olyan munkálatokat végeznek el, melyek lehetővé teszik mind a gravitációs rendszerű, mind a kényszeráramoltatású rendszerek működését. Az új csatornahálózatnak nemcsak a csővezetékeit fektetik le, hanem szivattyúkat is beépítenek a rendszerbe, és a közeli szennyviztisztító állomást is bővítik.

 

Kapcsolódó cikkünk

Balogh Csaba, a városi hivatal vezetője lapunknak elmondta, bár a munkálatok még folynak, egyes részeken a kivitelező már megkezdte az utak újraburkolását. A helyreállítás azokban az utcákban kezdődhettek el, ahol a csatornahálózat kiépítése már befejeződött, illetve ahol a leülepedett földréteg is alkalmassá vált az útburkolat cseréjére. Egyes helyeken csak a felbontott sávot aszfaltozzák vissza, ám ahol csak lehet, teljes szélességében új aszfaltréteg kerül az utakra. Ennek eldöntését elsősorban az utca forgalma befolyásolja, másrészt pedig arra is odafigyelnek, hogy az egyébként is rossz állapotban lévő utakon ne csak az eredeti állapotot állítják vissza, hanem valódi felújítás történjen.

Folytatódnak azok a lakossági fórumok is, melyeken Pataky Károly polgármester, Balogh Csaba hivatalvezető, az önkormányzati képviselők, a hivatal munkatársai, valamint  a beruházók részvételével az építkezés helyszínein tájékoztatják a polgárokat a 2019 szeptemberében befejeződő beruházás részleteiről.

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?