Érsekújvárott jubilál a Transart Communication

tranart
Érsekújvár |

A Zmeták Ernő Művészeti Galériában holnap 17 órakor nyitják meg a Transart ’30 című kiállítást, amely a Transart Communication performanszművészeti fesztivál elmúlt harminc évének fotó- és videódokumentumaiból, relikviáiból válogat. 

A kiállítással egy időben nemzetközi művészcsapat részvételével háromnapos fesztivál kezdődik Érsekújvárban – ott, ahol a Transart Communication elindult a Stúdió erté tagjainak (Németh Ilona, Juhász R. József, Mészáros Ottó, Simon Attila) szervezésében.

A szervezők most úgy fogalmaztak, megpróbálják a lehetetlent, és végigjárják mindazokat a színtereket, ahol a 30 év során művészeti eseményeket rendeztek a városban: a Csemadok-székházat, a Béke mozit, a galériát, a városi piacot, a városi parkot, a Fő teret, a művelődési házat stb. A holnapi kiállításmegnyitó után, 19.30-tól a Kovak kultúrházba várják az érdeklődőket egy bengáli kísérleti film, a Ghya Chang Fou exkluzív vetítésére a rendező, a színészek és a producerek részvételével. Pénteken 15 órakor kezdődnek a programok a Fő téren, ahol kétórás group situation formálódik, majd 19 órától az események a Csemadok épületében folytatódnak, ahol 1988-ban az első fesztivál otthonra talált. Szombaton a programok 8 órakor kezdődnek a piacon, innen követhető a művészek útja.

Az érsekújvári fesztivál a négy hónapos jubileumi rendezvénysorozat záróeseménye. Júniusban a visegrádi országokból hét egyetem nyolc intermédia tanszékének a tanárai és diákjai, valamint a világ minden tájáról érkezett művészek találkoztak a Performansz-hajón a Budapest–Pozsony–Budapest vonalon. Júliusban Trencsénben kínai performanszművészek mutatkoztak be, a Budapest–Prága–Krakkó– Pozsony vonalon Performansz-vonat indult, augusztusban Cooking performanszot szerveztek Monoron. (k, as)
 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?