Turistát büntettek a burkatörvény alapján a dánok

burka
Aarhus |

Nikábot viselő török turistát bírságoltak meg Dániában az arcot eltakaró viseletet tiltó jogszabály értelmében – közölte a dán DR közszolgálati média. 

A 48 éves nő az aarhusi rendőrségén akarta kérvényezni vízuma meghosszabbítását, ehelyett 1000 koronára (134 euró) bírságolták. A rendőrség közölte, a nikábot viselő nő „azonnal elismerte, hogy nikábot viselt, azt mondta, nem tud a törvényről”, és a helyszínen megfizette a bírságot.
Dániában augusztus 1-jétől pénzbírsággal sújtják azt, aki közterületen teljesen elfedi az arcát burkával vagy nikábbal.
Az első alkalommal kiszabható bírság ezer korona (43 ezer forint), de a többszöri szabálysértők akár 10 ezer koronás (430 ezer forint) pénzbírsággal, vagy hat hónapig terjedő szabadságvesztéssel is büntethetők. Továbbá, aki mást erőszakkal vagy fenyegetéssel kényszerít az arca elfedésére, arra pénzbírságot, de akár két év börtönbüntetést is kiszabhatnak.
 

A burka tetőtől talpig fedi a testet, és még a szem előtti rést is háló takarja, a nikáb pedig a teljes arcot eltakaró kendő, amelyet a muzulmán nők a földig érő köpenyük fölé húznak a fejükre.
Hasonló tilalom van érvényben Ausztriában, Franciaországban, Hollandiában és Belgiumban is.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?