Kerékpárút-hálózat építését tervezik Nagyszombat megyében

kerékpárút illusztráció
Királyrév/Hidaskürt |

Kerékpárúttal kötné össze a galántai járásbeli falvakat Nagyszombat megye.

Az önkormányzatok egyelőre a projektdokumentáció kidolgozására kaptak támogatást, néhányuk szerint keveset. A megyei önkormányzat június elején tájékoztatott arról, hogy mintegy 40 kilométernyi kerékpárút építését tervezik. A tervek szerint kerékpárral is biztonságosan lehetne közlekedni Taksony, Felsőszeli, Vezekény, Hidaskürt, Tallós, Felsőszeli, Királyrév és Nádszeg között. Több polgármester jelezte, kevés pénzt kaptak a projektdokumentáció kidolgozására. „A megyétől kapott összeg nem elég erre, de már elindult a folyamat. Minden támogatásnak van bizonyos önrésze” – figyelmeztet Racsko Pál, Királyrév polgármestere, rámutatva, hogy egyelőre a terv előkészítésénél tartanak, készül az út geometriai rajza.

Tavaly több kerékpárút épült a régióban, egyebek mellett Királyrévben is. Racsko hozzátette, a járás déli részében lévő falvakban sokan a szomszédos községbe járnak dolgozni, vagy iskolába. „Ha lenne kerékpárút, biztos, hogy sokan szívesen használnák, autó helyett kerékpárral járnának” – véli a polgármester. A tervek szerint a falvakon áthaladó 561-es, valamint az 507-es másodrendű főút mellett építenék meg a bicikliutat, a községek területén pedig az önkormányzat dönthetne arról, merre vezessen a kerékpárút. Hidaskürtön is keresztülhaladna az új út. Rózsár Tibor polgármester elmondta, tavaly egy polgári társulással együttműködve tájékoztatótáblákat helyeztek el a kerékpárosoknak. „Ez újdonság a környéken” – tette hozzá Rózsár. Az önkormányzat jövőre önerőből építené meg a központon áthaladó kerékpárutat. „Az 507-es út nagy forgalma veszélyt jelent, ezért azt tervezzük, saját forrásból elkezdjük a kerékpárút építését” – nyilatkozta a polgármester. Később erre csatlakozhat a megyei kerékpárút, amelyen Hidaskürtről Vezekényre és Tallósra is biztonságosan eljuthatnak a biciklisek.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?