Vandoorne a szezon végén elhagyja a McLaren Forma-1-es csapatát

Stoffel Vandoorne
Monza |

Az idei szezon végén elhagyja a Forma-1-es McLaren istállót a belga Stoffel Vandoorne. A 26 éves versenyző távozásáról a brit csapat számolt be hétfői közleményében.

 

Az már korábban kiderült, hogy a McLaren másik pilótája, a kétszeres világbajnok spanyol Fernando Alonso az idény végén befejezi F1-es pályafutását, így a McLaren teljesen új versenyzőpárossal vág majd neki a 2019-es évnek.

A csapatnál azonban már csak egy hely kiadó, augusztus közepén ugyanis bejelentették, hogy a Renault spanyol pilótája, Carlos Sainz Jr. jövőre már a McLaren egyik autóját vezeti majd.

Vandoorne 2016-ban, beugró versenyzőként mutatkozott be a McLarennel a Bahreini Nagydíjon, majd 2017-től állandó pilótája volt az istállónak. Tavaly 13 ponttal a 16. helyen zárt az összetettben, most, hét futammal a világbajnokság vége előtt nyolc ponttal szintén 16. a rangsorban.

 

Kapcsolódó cikkünk
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?