VIDEÓ: Királynőhöz méltóan búcsúztatták Aretha Franklint

Aretha Franklin
Detroit/London |

A soul királynője 76 évesen hunyt el hasnyálmirigyrákban augusztus 16-án. Temetése előtt két napra felravatalozták a Charles H. Wright Afrikai-Amerikai Történeti Múzeumban, ahová az egész országból özönlöttek a rajongók, hogy tiszteletüket tegyék az énekesnő előtt.

 

A temetés helyi idő szerint péntek délelőtt kezdődött a detroiti Greater Grace templomban, ám csak a családtagok és a közeli barátok vehetnek részt a szertartáson. A szervezők szerint hagyományos szertartás lesz, nem showműsor.

Utána az énekesnőt ugyanúgy a detroiti Woodlawn temetőben helyezik örök nyugalomra, ahová apját és testvéreit is.

Aretha Franklint aranyozott koporsóban, aranyszínű ruhában temetik el. 130 rózsaszín Cadillac pedig a Freeway of Love című slágerének emlékére vonul fel.

 

Outside Aretha Franklin’s funeral, pink Cadillacs fill the streets https://t.co/1yOuLwZc2n pic.twitter.com/ijwHzKT63D

— CNN (@CNN) 31. augusta 2018

Aretha Franklin temetésének napján a Buckingham-palota előtt is minden a soul királynőjéről szólt. Miközben több száz fős tömeg gyűlt össze az augusztus 16-án elhunyt énekes búcsúztatására a detroiti Greater Grace templomnál, addig Londonban a Respect című dalra zendítettek rá a királyi palota őrségváltásánál. (HVG)

There was a bit more soul during the Changing of the Guard at Buckingham Palace this morning. The Band of the Welsh Guards performed a tribute to Aretha Franklin https://t.co/nJTf2xe91f pic.twitter.com/nshrcF8onB

— CNN (@CNN) 1. septembra 2018

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?