150 ezer euró a bodollói kultúrházra

bodollói kultúrház
Bodolló |

A szepsi városi önkormányzat a tavasszal megkezdett bodollói kultúrház felújításának a befejezését tervezi. A 150 ezer eurós összköltségű rekonstrukciót a városi költségvetésből fedeznék.

Kolozs Nikolett városi szóvivő szerint az épületet mindenképp fel kell újítani, ugyanis a falak is megrepedtek. A bodollói kultúrház a 70-es évek közepén épült, átfogó felújításon eddig még egyszer sem esett át. „Az első szakaszban kicseréltük az ajtókat és az ablakokat, megjavítottuk a tetőt, és felújítottuk a közösségi berendezéseket. A felújítás hátralevő részét, és az ehhez szükséges költségvetést a városi önkormányzatnak kell jóváhagynia. Az eddigi munkálatokra összesen 47 685 eurót költött a város” – mondta a szóvivő. Szerinte a kultúrház átfogó felújítása az objektum földszinti részében történő átalakításokat érinti, a nyílás-zárók, a tető és a közösségi berendezések felújítása mellett pedig az épület teljes villanyhálózatát is lecserélik. „Az első emeleten található konyhák évek óta kihasználatlanul állnak, állapotuk nem megfelelő, ezért ezekből olyan helyiségeket szeretnénk kialakítani, amelyek a jövőben meleg és hideg ételek előállítását és kiadását is biztosítanák” – magyarázta a szóvivő, aki szerint a földszinti átalakítások során egy, az ételek előkészítéséhez szükséges helyiséget, egy öltözőt, egy mellékhelyiséget, és egy, a kamerák működtetéséhez szükséges helyiséget is létrehoznak. Az épület ezen kívül új világítótesteket, parkettát és fűtőtesteket is kap, ráadásul a bejárati lépcső egy részét is felújítják.

Kapcsolódó cikkünk
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?