Adrián Szabó lesz átmenetileg a belügyminisztériumi felügyelőség új vezetője

Denisa Saková
Pozsony |

Szeptember 1-től Adrián Szabó lesz átmenetileg a belügyminisztériumi felügyelőség új vezetője.

Denisa Saková (Smer-SD) belügyminiszter már kinevezte őt erre a pozícióra – írta Saková a közösségi oldalán. Szabó hosszú évek óta rendőr, és 2012-től dolgozik a felügyelőségnél. Addig marad az intézmény élén, amíg az új törvényi szabályozás szerint meg nem választják az új vezetőt.      

„Ma írtam alá azt a parancsot, amellyel átmenetileg kineveztem a belügyminisztériumi felügyelőség új vezérigazgatóját. 2018. szeptember 1-től Adrián Szabó tölti be ezt a funkciót” – jelentette be a miniszter asszony.

Saková elmondta, hogy Szabó már 17 éve dolgozik a rendőrségnél. Egy időben a Szervezett Bűnözés Elleni Hivatal, majd a Korrupcióellenes Hivatal nyomozója volt. Két főiskolát végzett el – az egyiket a kassai jogi kar közigazgatási szakán, a másikat pedig a besztercebányai jogi kar jogász szakán. Folyékonyan beszél németül, nős, két kisgyerek apja.      

„Olyan szakemberről van szó, aki a felügyelőség igazgatóhelyettese is volt, vagyis van elég tapasztalata. Bízom a szakértelmében, tapasztalataiban és a tudásában. Sok sikert kívánok neki az új pozícióhoz” – közölte Saková.

2016. június 15-től 2018. május végéig Milan Lučanský volt belügyminisztériumi felügyelőség igazgatója. Júniusban országos rendőrfőkapitánynak nevezte ki őt Denisa Saková belügyminiszter. Lučanský Tibor Gašpart váltotta ezen a pozíción.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?