12 év elteltével is Malina Hedvig a vádlott

Zsák Malina Hedvig
Nyitra |

Tizenkét éve, hogy Nyitrán megtámadták Malina Hedviget, és még mindig őt vádolják hamis tanúzással. 

A Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség szerint akár még újabb egy évig is tarthat, mire kiderül, hogy lezárják az ügyet, vagy bíróság elé kerül.

Hedvig 2013 decembere óta magyar állampolgár, ügyét 2016 decemberében vette át Magyarország. Az ügyészség 2017 januárja óta fordítja szlovákról magyar nyelvre az aktát és nyomoz. A határidőt azóta ötször hosszabbították meg – legutóbb szeptember 11-ig. A júliusban életbe lépett új büntetőeljárási törvény alapján azonban a nyomozati határidő egységes, és az a gyanúsítástól számított két évig tart. „Malina Hedvig esetében a határidő tehát 2018. december 27-én fog letelni” – tudtuk meg Gál Katalin Zsuzsanna ügyészségi szóvivőtől. A határidőt még ekkor is megtoldhatják fél évvel, azaz Hedvig végső esetben csak 2019 júniusában tudja meg, mi lesz a sorsa Magyarországon. A csallóközi Vámosfaluból származó fiatalasszony ma egy Győr melletti településen él és három gyermeket nevel, a legfiatalabb, a hároméves Sára már Magyarországon született.

Kapcsolódó cikkünk
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?