Erdőtűz fojtogatja Berlint - világháborús bombák robbannak fel

Berlin |

Erdőtűz pusztít Berlin mellett, a füstfelhő péntek reggelre elérte a német fővárost.

A hatóságok azt kérik a berliniektől, hogy tartsák zárva az ablakokat és az ajtókat, a füst már az egész városban érezhető.
    
A tűz csütörtökön ütött ki Berlintől nagyjából 50 kilométerre délnyugatra, a Jüteborg nevű kisváros térségében. Három községet kiürítettek, több mint 500 embernek kellett elhagyni az otthonát.
 

Az erdőtűz egész éjszaka terjedt, péntek reggelre már 400 hektáron, 530 futballpálya nagyságú területen pusztított.

A lángok megfékezésén 450-en dolgoznak, a tűzoltók mellett katasztrófavédelmi szakemberek és katonai egységek is. Növényzet nélküli sávokat igyekeznek kialakítani földmunkagépekkel, hogy megállítsák a tűz terjedését.

A munkát nehezíti, hogy a talajban sok a második világháborús gránát és bomba, már több robbanás történt - jelentette a Rundfunk Berlin-Brandenburg (RBB) regionális közszolgálati médiatársaság.

Németország több régióját hónapok óta aszály sújtja, Berlinben és a főváros körül elterülő Brandenburg tartományban - ahol az erdőtűz keletkezett - április óta nem hullott számottevő csapadék.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?