Évtizedek múltán került elő az ellopott tárca

pénztárca
Concord |

Évtizedek múltán Franciaországból került elő egy amerikai katona tárcája, amelyet katonai zsákjával együtt akkor loptak el tőle, amikor hazaindult a koreai háborúból.

A barna bőr tárcát egy délnyugat-franciaországi kisvárosban, Chatellerault-ban találta meg egy háztulajdonos a pince lomtalanítása közben. Patrick Caubet figyelmét felkeltették a bőrtárcában lévő fekete-fehér fotók, és a Robert S. McCusker tizedes nevére kiállított hivatalos iratok.

Az nem derült ki, hogyan került a tárca Franciaországba, de Caubet úgy tudja, a házban valaha egy amerikai tiszti klub működött.

Caubet először a Pentagont és az amerikai nagykövetséget kereste meg, de végül a párizsi katonai hivatal és a közösségi háló segítségével sikerült felkutatnia McCuskernek a New Hampshire-i Doverben élő hozzátartozóit.

Kiderült, hogy McCusker, aki sokszor beszélt gyerekeinek katonai múltjáról, és azt is elmesélte, hogy ellopták a zsákját, 1983-ban elhunyt. Két gyermekének, Sharon Moore-nak és Steven McCuskernek azonban Caubet hatalmas örömöt szerzett a megkerült tárcával.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?