Hiány támadhat a brit kórházakban gyógyszerekből a Brexit után

A brexit után is maradhatnak a külföldiek Angliában
London |

Hiány támadhat a brit kórházakban gyógyszerekből, ha  Nagy-Britannia megfelelő megállapodás híján távozik az Európai Unióból - figyelmeztettek kedden közzétett levelükben a brit egészségügy beszállítói.

 

Levelüket az országos egészségügyi rendszer vezető tisztségviselőinek címezték, de  annak tartalmából  részletek szivárogtak ki a sajtóba.

"A teljes gyógyszerellátási láncolatot érintheti, ha Londonnak  nem sikerül egyezségre jutnia Brüsszellel" - írta Chris Hopson, a brit egészségügy beszállítócsoportjának vezetője. Hozzátette, hogy a kudarc ráadásul munkaerőhiányt is okozhat az egészségügyben, amelyben sok nem brit EU-állampolgár dolgozik.

 

Az AP amerikai hírügynökség megjegyzi: brit üzleti körök már korábban is figyelmeztettek arra, hogy a megállapodás nélküli kilépés súlyos következményekkel járhat a kereskedelemtől kezdve a turizmuson át a kikötői ügyintézés feltorlódásáig, az élelmiszerdrágulástól a légiközlekedés akadozásán át a gyógyszerellátási problémákig.

A brit kormány - hangoztatott álláspontja szerint - bízik a megállapodás létrejöttében, de felkészül minden eshetőségre. Jeremy Hunt külügyminiszter legutóbb úgy fogalmazott, hogy a kudarc esélye "nem elhanyagolható" mértékű.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?