Gál szeptemberben terjeszti a kormány elé az offshore-törvény módosítását

Gál Gábor
Pozsony |

Gál Gábor (Most-Híd) igazságügyi miniszter nem terjeszti elő az e heti kormányülésen az offshore-törvény módosító javaslatát. Az anyagot szeptemberben vagy október elején fogja értékelni a kormány. Gál így javította ki azt az információt, amelyet a hétfői sajtótájékoztatóján közölt.

Zuzana Drobová, a minisztérium szóvivője elmondta, hogy az indítvánnyal kapcsolatos tárcaközi egyeztetés még tart, és csak augusztus 27-én ér véget. Szerinte az, hogy a javaslat mikor kerül a kormány elé, attól függ, hogy mikor sikerül azt beletenni a kormány jogi tanácsának a programjába. Erre előreláthatólag szeptemberben vagy október elején kerül sor. Ezek után a módosítást a parlament előtt is bemutatják. 

A módosításra több mint egy évvel az offshore-törvény érvénybe lépése után van szükség. A cél azoknak a hiányosságoknak az eltávolítása, amelyekre csak a törvény alkalmazása során derült fény. Gál Gábor igazságügyi miniszter és Andrej Leontiev ügyvéd, a törvény egyik kidolgozója, hétfőn elutasította Miroslav Beblavýnak, a parlament független képviselőjének, illetve a Spolu – polgári demokrácia nevű parlamenten kívüli párt elnökének a kritikáját, amely szerint a kormány a változtatatással elkezdte az offshore-törvény rombolását.

Kapcsolódó cikkünk

Gál szerint ilyesmiről szó sincs. „Semmit sem rombolunk, ehelyett pontosítunk, szigorítunk. Ezek részkérdések, amelyek megoldására a valós gyakorlat miatt van szükség, arról van szó, hogy hogyan működik a törvény, mi az, amit pontosítani kell” – magyarázta a miniszter. Leontiev szerint a módosítás több olyan technikai megoldást is tartalmaz, amely javít a törvényen. „Semmilyen ok nincs arra, hogy olyan előíráson dolgozzak, amely az általam kidolgozott törvényt csontozná ki, rombolná le vagy rontaná” – közölte az ügyvéd.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?