Egy új kanyarós esetet vettek nyilvántartásba Nagymihályban a hétvégén

Nagymihály |

A nagymihályi Regionális Közegészségügyi Hivatal (RÚZV) május elejétől hétfő reggelig 414 kanyarós megbetegedést vett nyilvántartásba, a Nagymihályi járásban 401-et, a Szobránci járásban 13-at. Az elmúlt hétvégén csak egy új esetet jelentettek, Nagymihályból, a Mlynská utcából. Erről a RÚVZ tájékoztatott a honlapján.

Daša Račková, a Közegészségügyi Hivatal szóvivője a TASR hírügynökségnek elmondta: a Tőketerebesi járásban (okres Trebišov) öt, a Varannói járásban (Vranovský okres) két esetben diagnosztizáltak kanyarót. A felső-zempléni régió többi járásában nem bukkant fel a betegség. A szóvivő hozzátette: 30 páciens esetében a kanyaró szövődményeként tüdőgyulladás lépett fel. „A járvány ellenes intézkedések folytatódnak” – hangsúlyozta Račková.

„A nagymihályi kórház infektológiai osztályán jelenleg nyolc olyan páciens van, akinél kanyarót diagnosztizáltak. A hétvége folyamán egy új beteget vettek fel az osztályra, a többiek ambuláns kezelést kaptak” – tájékoztatta a TASR hírügynökséget Jana Fedáková a Svet zdravia egeszségügyi hálózattól, amelynek a nagymihályi kórház is a tagja.

A járvány kezdetétől, amely májusban tört ki, a kórházban összesen 283 pácienst láttak el, további 156 ambuláns kezelést kapott. „A páciensek jelentős részénél a kanyaró nem vezetett súlyos szövődményekhez” – tette hozzá Fedáková.

A kórházban eddig több mint 270-en oltatták be magukat kanyaró ellen. A látogatási tilalmat már megszüntették, Fedáková elmondása szerint az infektológiai osztály pácienseinek továbbra is a geriátriai osztályról kölcsönöznek ágyakat.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?