Iszlamisták támadtak meg egy nigériai falut, sok embert megöltek

Maiduguri
Maiduguri |

Legalább 19 embert öltek meg iszlamista fegyveresek vasárnap egy északkelet-nigériai faluban - közölte egy túlélő.

 

Abatcha Umar elmondása szerint a szélsőségesek kora hajnalban támadták a Borno állambeli Mailari falut. A férfi 19 halottat számolt össze a támadás után, az öccse is köztük volt. Ennél jóval több, 63 halottról tud annak a tábornak az egyik segélymunkása, amely befogadta a túlélőket.

Umar szerint már három nappal a támadás előtt felfigyeltek a falubeliek a környéken megjelent iszlamistákra, figyelmeztették erre a közeli Gudumbali városban állomásozó katonákat, de ők nem tettek semmit. Nem tudta megmondani, hogy a támadók a Boko Haram szélsőséges csoport fegyveresei voltak-e.

 

A Boko Haram Nigéria északkeleti részén tevékenykedik, célja egy iszlám kalifátus létrehozása. Az elmúlt években több támadást hajtott végre Kamerunban, Csádban és Nigerben is. A terrorszervezettel vívott harcokban az elmúlt nyolc évben több mint 20 ezren vesztették életüket, és mintegy 2,5 millióan kényszerültek elmenekülni otthonukból a térségben. A közelmúltban a nigériai hadsereg az elmúlt évek legnagyobb veszteségeit könyvelte el a szélsőségesek elleni harcban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?