Babiš: a migráció óriási probléma, meg kell állítani

Andrej Babiš
Prága |

A migráció óriási probléma, meg kell állítani - mondta Andrej Babiš cseh kormányfő abban az interjúban, amelyet a Právo című független cseh baloldali napilap közölt szombaton.

 

Elsősorban egyértelmű jelzést kell adni, hogy Európába már senki sem jöhet be - szögezte le Andrej Babiš. Megismételte korábbi álláspontját: az az elv, hogy a migránsok már a tengeren vannak, és ezért kötelező megmenteni őket, "a pokolba vezető út".

"Világosan ki kell mondanunk, hogy számunkra (Csehország számára) a legfőbb szempontot lakosaink biztonsága jelenti, úgy, ahogy ez az Egyesült Államokban, Kanadában vagy Ausztráliában is érvényes" - jelentette ki a politikus.

 

Babiš sikernek tartja, hogy az EU legutóbbi csúcstalálkozóján Orbán Viktor magyar kormányfővel és a többi visegrádi vezetővel együtt sikerült elérni, hogy a migránskvóták ügye lekerült a napirendről. Hozzáfűzte: Csehországnak és minden érintett államnak egyedül kell döntenie. "Ez az alap" - húzta alá Babiš. "Most pedig be kell kapcsolódnunk a migráció összeurópai megoldásába" - tette hozzá.

Jelezte: Csehország átfogó tervet készít, amely megoldaná az illegális migráció problémáját. A koncepció megfogalmazná, mit akar az ország tenni Európában és mit Európán kívül. Csehország pénzügyi és anyagi segítséget akar nyújtani, ki kell dolgozni egy Marshall-tervet Afrika számára - közölte.

A cseh miniszterelnök kiemelt feladatként szólt arról, hogy fel kell számolni az emberkereskedelmet, amelyben "állítólag negyvenezer ember dolgozik, akik összességben milliárdokat keresnek".

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?