Több autóbusz lesz Pozsony környékén

autóbusz busz tömegközlekedés
Pozsony |

Vasárnaptól változik a helyközi autóbuszjáratok menetrendje. Az autóbuszokat üzemeltető Slovak Lines vállalat több csatlakozást és gyorsabb utazást ígér a fővárosba ingázóknak.

Pozsony és Pozsonyivánka között 29 új járatot indítanak, Dunahidasról 6-tal több buszra szállhatnak fel a fővárosba tartó utasok, Dénesdről 8-cal, Horvátgurabról 5-tel több autóbusz indítanak a fővárosba. Reggelente 7 és fél, a délutáni csúcsidőben 10 percenként járnak az autóbuszok, amelyek indulását összehangolják a vasúti menetrenddel. Az utolsó éjszakai járatok tizenegy órakor indulnak. A Pozsonyi Integrált Közlekedési Rendszer a Pozsony megyei falvak polgármestereinek, valamint a városok és falvak társulásának javaslatait is figyelembe vette az új menetrend elkészítésekor. Juraj Droba megyeelnök a szerdai sajtótájékoztatón kifejtette, a D4-es autópálya és az R7-es gyorsforgalmi út építése miatt a tömegközlekedés fejlesztésével kínálnak lehetőséget a környékbeli lakosoknak arra, hogy ne a közlekedési dugókban kelljen rostokolniuk. „Bízom benne, hogy a több helyközi járatnak köszönhetően többen választják a tömegközlekedési eszközöket” – jelentette ki Droba, hozzátéve, hogy Malacka, Szenc, Bazin és Úszor irányából is több autóbuszt indítanak a vasútállomásokhoz. Ivo Nesrovnal, Pozsony főpolgármestere felhívta a figyelmet arra, hogy szeptembertől több közlekedési beruházás is akadályozza majd a forgalmat Pozsonyban és környékén. Rámutatott, hogy már megerősítették a regionális vasúti járatokat, emellett további hat rendelkezésről is tárgyalnak a közlekedésügyi minisztériummal.

A módosítás miatt a Slovak Lines közlekedési vállalat állományát is fejleszteni kellett, új buszokkal bővítették a gépparkot és további negyven buszsofőrt vettek fel. Az utasok egyebek mellett az interneten, a buszmegállókban és a hivatalokban kihelyezett szórólapokon is tájékozódhatnak az új menetrendről. (béva)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?