Európai Szuperkupa - Az Atlético harmadszor hódította el a trófeát

Európai Szuperkupa
Tallinn |

Az Európa Liga-győztes Atlético Madrid szerdán hosszabbításban 4-2-re legyőzte a Bajnokok Ligájában címvédő Real Madridot a labdarúgó Európai Szuperkupáért kiírt tallinni mérkőzésen.

 

A piros-fehérek már az első percben vezetést szereztek Diego Costa góljával, de a címvédő királyi gárda még az első félidőben egyenlített Karim Benzema találatával, majd a másodikban Sergio Ramos büntetőjével fordított. Costa révén az Atlético a 79. percben mentette hosszabbításra az összecsapást. A ráadásban aztán Saúl és Koke góljai döntötték el a meccset.

Az Atlético Madrid sikerével története során harmadszor hódította el a trófeát 2010 és 2012 után.

 

Érdekes

Európai Szuperkupa:

Atlético Madrid (spanyol)-Real Madrid (spanyol) 4-2 (1-1, 2-2, 4-2)
-------------------------------------------------------------------
Tallinn, v.: Szymon Marciniak (lengyel)
    gólszerzők: Costa (1., 79.), Saúl (98.), Koke (104.), illetve Benzema (27.), Ramos (63., 11-esből)
    sárga lap: Correa (60.), Costa (62.), Vitolo (105+3.), illetve Asensio (35.), Marcelo (54.), Ceballos (90+1.), Modric (101.), Ramos (113.)

    Atlético Madrid:
    ----------------
Oblak - Juanfran, Savic, Godín, Lucas - Lemar (Partey, 90.), Rodri (Vitolo, 71.), Saúl, Koke - Costa (Giménez, 109.), Griezmann (Correa, 57.)

    Real Madrid:
    ------------
Navas - Carvajal, Ramos, Varane, Marcelo - Kroos (Mayoral, 103.), Casemiro (Ceballos, 76.), Isco (Vázquez, 83.) - Bale, Benzema, Asensio (Modric, 57.)

 

A Real Madridnál ezen a mérkőzésen mutatkozott be a nyáron kinevezett új vezetőedző, Julen Lopategui, míg a másik kispadon is új ember ült, igaz German Burgos csak az eltiltott és a lelátón helyet foglaló Diego Simeonét helyettesítette.

Az Atlético Madrid számára tökéletesen indult a találkozó, ugyanis Diego Costa lefutotta védőjét, majd kisodródva, éles szögből a rövid sarokba bombázott. A bekapott gól megviselte a királyi gárdát, amely nem találta a meccs ritmusát és a kreativitás is hiányzott a játékából. Negyedóra elteltével viszont magához tért a BL-címvédő és fokozatosan átvette az irányítást. A Real fölénye hamar góllá érett, Bale jobb oldali elfutása és beadása után Benzema volt eredményes. A szünetig hátralévő időben akár fordíthatott volna a Real, de a fordulásig nem született újabb találat.

A folytatásra jelentősen visszaesett az iram, de így is inkább a fehérmezes királyi gárda akarata érvényesült, s egy kezezés miatt megítélt büntetőből Ramos a vezetést is megszerezte. Ezt követően a címvédő végleg eldönthette volna az összecsapást, de a kihagyott helyzetek - és Marcelo védelmi hibája - megbosszulta magát, egyenlített a piros-fehér együttes. Bár Marcelónak meccslabdája volt az utolsó pillanatokban, igazából a hajrában egyik csapat sem veszélyeztetett, így hosszabbításba torkollott az összecsapás.

A ráadásban egyik csapat sem vállalt kockázatot, így az egyre gyakoribb belépőkön kívül izgalommentesen teltek a percek, mígnem Saúl hatalmas gólt lőtt a keresztléc alá, majd Koke is betalált. Ezzel eldőlt a trófea sorsa, mert a kiváló védekezéséről ismert Atlético biztosan őrizte meg az előnyét a lefújásig.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?