A pozsonyi reptér a fennállása óta a legtöbb utast szolgálta ki júliusban

pozsonyi repülőtér
Pozsony |

A pozsonyi Milan R. Štefánik Repülőtér 1951-ben induló működése óta idén júliusban szolgálta ki a legtöbb utast egy hónap leforgása alatt. 

Az érkező és az induló járatokat is figyelembe véve összesen 349 720 utas lépte át a reptér kapuit. Erről Jozef Pojedinec, a repülőtér igazgatótanácsának elnöke számolt be szerdai sajtótájékoztatóján.
     

Hozzátette: a repülőtér a kiszolgált utasok számát tekintve június és július után augusztusban is rekorderedményt produkálhat. „A legutóbbi adatok tükrében valószínűleg hasonlóan fog alakulni az augusztus is, ebben a hónapban történelmileg először léphetjük át a 300 ezres határt, összesen 320-330 000 utast várunk” – helyezte kilátásba Pojedinec. 
     

A 300 ezres határt eddig csak kétszer sikerült megugrani a pozsonyi repülőtér történetében: 2008 júliusában, amikor 304 146 utas fordult meg a repülőtéren, illetve 2017 júliusában, amikor 304 388 utast szolgáltak ki. 
     

A repülőtér kapuit januártól július végéig összesen 1 251 283 utas lépte át. Az előző év adataival összehasonlítva ez 20%-os növekedést jelent. A menetrend szerinti járatokon a legtöbben Londonba, Dublinba, Moszkvába, Milánóba, Szkopjéba és Kijevbe utaztak. A turistaszezonban az olyan úti célok iránt a legnagyobb az érdeklődés, mint a törökországi Antalya, az egyiptomi Gurdaka, illetve a görögországi Szaloniki, Kréta és Rodosz.
     

Az előzetes becslés szerint a repülőtér 2018-ban a kiszolgált utasok számát tekintve megdöntheti az éves rekordot is. „Ha semmi olyan rendkívüli esemény nem történik a világban, amely a biztonságot érinti, a végeredmény megdöntheti a korábbi rekordokat. Azt várjuk, hogy az utasok száma 2 240 000 körül fog alakulni” – zárta Pojedinec.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?