Cséfalvay: Nem értem az SNS reakcióját

cséfalvay
Pozsony |

Cséfalvay Katalin (Híd), a parlament külügyi bizottságának az elnöke nem lát okot a lemondására. Az, hogy az SNS a funkciójából való távozásra szólította fel, meglepetésként érte.

„Az álláspontommal mindig is Szlovákia külpolitikájának az európai és euroatlanti irányultságát támogattam, ami a kormány programnyilatkozatában is rögzítve van. A szerdai ülést is azért hívtuk össze, hogy egy olyan állásfoglalást fogadjunk el, amely igazolja és támogatja ennek a kormánynak a külpolitikáját” – közölte az ügy kapcsán a képviselőnő.

Ezenkívül azt is kijelentette, hogy nem akarja a helyét olyan politikusoknak átadni, akik megkérdőjelezik Szlovákia hivatalos külpolitikájának a prioritásait.

Kapcsolódó cikkünk

A parlament külügyi bizottsága szerdán elfogadott egy állásfoglalást, amelyben elutasítják a Krím annektálásának és megszállásának a legitimálását azáltal, hogy szlovák köztisztviselők látogatnak oda. A bizottság tagjai arra reagáltak, hogy Peter Marček független képviselő nemrég a félszigetre utazott. A szavazás során egy jelenlévő tartózkodott a szavazástól, a többiek támogatták a javaslatot. Az SNS és a Smer-SD képviselői nem jelentek meg a bizottsági ülésen. A nemzetiek szerint a határozat elfogadásával Cséfalvayová megsértette a koalíciós partnerek együttműködési szabályait. Ez a lépés szerintük kizárja, hogy Cséfalvayová továbbra is a funkciójában maradhasson.       

Bugár Béla, a Most-Híd elnöke azt állítja, hogy nem szegték meg a koalíciós szerződést. „Nem szeghettük meg a koalíciós szerződést, mert abban az áll, hogy a koalíciós szerződés megszegése az, amikor az egyik koalíciós partner nem ért egyet egy javaslattal, és azt a másik koalíciós partner az ellenzék segítségével szavazza meg. Ebben az esetben a Most-Hídon kívül a kormánykoalíció egyetlen tagja sem volt jelen, s így nem szeghettük meg a szerződést, hiszen senki sem mondta, hogy problémája van a határozattal” – közölte a pártelnök a TASR-rel.        

A Smer-SD arra szólította fel a koalíciós partnereit, hogy tartózkodjanak az olyan lépésektől, amelyek feszültséget kelthetnek közöttük.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?