Hazatértek a kolostorból a barlangból kimentett thaiföldi gyerekek

barlangban rekedt gyerekek
Bangkok |

Hazatértek a buddhista kolostorból a barlangból kimentett thaiföldi ifjúsági futballcsapat tagjai szombaton. A gyerekek tíz napra vonultak el, hogy hálát adjanak megmenekülésükért.

 

Edzőjük tovább marad, ő három hónapig szolgál az észak-thaiföldi kolostorban.

Mintegy háromszázan gyűltek össze a búcsúünnepségre az esős reggelen. A jelenlévők ajándékot és alamizsnát - virágokat, élelmet, pénzt - adtak a kolostornak vallási elkötelezettségük jeleként.

 

Buddhista szokás szerint a fiúk fejét szolgálatba lépésük előtt egy nappal leborotválták.

A 12 fiú és edzőjük június 23-án rekedt a Tham Luang barlangrendszerben. A 11 és 16 év közötti gyerekekre és 25 éves edzőjükre kilenc napig tartó kutatás után találtak rá a búvárok. A mentőalakulatoknak végül július 10-ig sikerült mindenkit a felszínre hozniuk, de a 38 éves Samarn Kunan, a thai haditengerészet egyik búvárja életét vesztette a veszélyes művelet során.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?