Gyerekek és idősek nyári kalandjai

Nyár Bernarddal

Két nyári játékfilmet is forgatnak hazai és cseh alkotók ezekben a napokban: az egyik szlovák–német koprodukcióban készül, a másik pedig cseh produkció. Nálunk Martina Saková forgatja a Nyár Bernarddal című mozgóképet, a cseheknél pedig a neves színész, Jaromír Hanzlík forgatókönyve alapján Jiří Adamec rendezi a Nyár egy úriemberrel című filmet.

A Nyár Bernarddal gyerekeknek szóló egész estés, humorral teli játékfilm, amelyet csemetéikkel a szülők és a nagyszülők is élvezettel nézhetnek. A nemzetközi stáb jelenleg a szlovákiai helyszíneken játszódó jeleneteket rögzíti. Néhány epizódot még július közepén leforgattak Németországban, Drezdában és egy festőien szép tó környékén. További vízi jeleneteket Ausztriában és a Balti-tenger partján is forgatnak majd. A filmről már az is sokat elárul, hogy ugyanaz a Katarína Krnáčová a producere, aki a sikeres, több díjjal kitüntetett Az ötödik hajó című film felett is bábáskodott. Annak szintén gyerekek a főszereplői, akik – mivel a szüleik eléggé elhanyagolják őket – a felnőttek világát utánozva egy elhagyatott víkendházban kialakítják saját családjukat. Ellopnak egy babakocsit, benne természetesen a csecsemővel, akit aztán megpróbálnak a maguk módján istápolni.

Az új film Martina Saková és Silke Schulz forgatókönyve alapján készül. Saková a Pozsonyi Színművészeti Egyetemen végzett, hosszabb ideje Németországban él, ahol animációs és dokumentumfilmeket forgat. A Nyár Bernarddal lesz az első nagyjátékfilmje. A történet két, Szlovákiában és Németországban élő családról szól, amelyek tagjait a főhősnek, a nyolcéves Jonášnak sikerül egymáshoz közelítenie. Jonáš arra vágyik, hogy a nyári vakációt nagyapjával, Bernarddal tölthesse. Kívánsága teljesül – a nagyapa és unokája fergeteges és viharos kalandokat élnek át mesés, varázslatos helyeken.

A szerepeket szlovák, cseh és német színészek formálják meg, ám az alkotók neveket egyelőre nem árultak el. A film bemutatóját jövő nyárra tervezik.

A Nyár egy úriemberrel forgatókönyvét Jaromír Hanzlík magára írta. A színész-forgatókönyvíró úgy nyilatkozott, hogy egy lelket melengető történetet szeretett volna kerekíteni az időskori fellángolásról. Hanzlík Artur figuráját, a címben is szereplő úriembert formálja meg.

A sztori középpontjában egy idős házaspár áll. Anna (Alena Antalová) és férje (Igor Bareš) a nyarakat egy Prágához közeli falucskában tölti. Házaséletük ellaposodott; a férj vagy a barátaival szórakozik kedvenc vendéglőjében, vagy gyufaszálakból modellezik. Anna, a feleség eközben kerékpárral túrázó barátnőit és munkatársnőit látja vendégül a csodálatos vidéki környezetben lévő víkendházukban. Egy nap a festői kis falucskában megjelenik Artur, az előkelő úriember, akiről kiderül, hogy a közeli vár (amely inkább csak rom) új tulajdonosa. Az építménnyel kapcsolatos terveivel lenyűgözi az unatkozó asszonyt. Egyre többet látogatják egymást, közösen vesznek rész kisebb-nagyobb kirándulásokon. Romantikus kalandjaik során érzelmileg is közel kerülnek egymáshoz.

A bemutató tavasszal várható.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?