DAC: óriási bravúr kellene

DAC

A 3:1-es peches hazai vereség után rendkívül nehéz feladat vár ma (18.00) a DAC-ra a Dinamo Minszk otthonában a labdarúgó Európa Liga-selejtező második fordulójának visszavágóján. Legalább három gólt kell rúgniuk a sárga-kékeknek a továbbjutáshoz.

 

A dunaszerdahelyi játékosokat és a szakmai stábot szállító autóbusz tegnap reggel negyed nyolckor gördült ki a Bonbon Szállodától a pozsonyi reptér felé. A különjárat 10 órakor szállt fel, és másfél órás repülőút után megérkezett Minszkbe. Peter Hyballa vezetőedző 19 futballistát vitt magával: Patrik Macej, Adrián Slančík, Martin Jedlička– Tomáš Huk, Souleymane Kone, Kristián Koštrna, Eric Davis, Dominik Špiriak, Ľubomír Šatka, Marin Ljubicic, Vida Kristopher, Kalmár Zsolt, Vida Máté, Christián Herc, Timotej Záhumenský, Almási László, Erik Pačinda, Vakoun Issouf Bayo, Marko Divkovic. Makszim Tretyakov sérülés, az odavágón kiállított Milan Šimčák eltiltás miatt nem tarthatott a többiekkel.

A DAC tegnap délután edzést tartott a 22 ezer nézőt befogadó Dinamo-stadionban.

A balszerencsés első meccset követően – a Šimčák kiállítása miatt több mint 50 percen át emberhátrányban játszó dunaszerdahelyiek több ziccert elpuskáztak – legalább három gólt kell rúgnia a DAC-nak a továbbjutáshoz. Peter Hyballa várhatóan a 4-4-2-es taktikai rendszerben küldi pályára csapatát.

 

Erik Pačinda, az elmúlt két szezon házi gólkirálya megsérült a vasárnapi, 4:1-es hazai sikerrel végződött nagymihályiak elleni bajnoki mérkőzés elején, így szereplése kérdéses. „Nagy fájdalmaim voltak, ezért bő tíz perc után cserét kértem. Kiújult a porckorong-sérülésem, de szerencsére, az izmom rendben van. Pihenőre lenne szükségem, ám erre most nincs idő, mert nagyon sűrű a műsorunk. Meglátjuk, hogy legalább cserejátékosként pályára léphetek-e Minszkben” – szögezte le Erik Pačinda, aki a dunaszerdahelyi odavágón tizenegyesből volt eredményes.

„Az eddigi teljesítményünk és eredményeink alapján van mire építenünk, bízunk magunkban. Mindenképpen nehéz dolgunk lesz, de nem feltartott kézzel lépünk majd pályára. Úgy gondolom, hogy a helyzetkihasználás dönt majd az összecsapáson. Ha én vagy valamelyik csapattársam helyzetbe kerül, akkor könyörtelennek kell lennünk” – mondta az első meccsen több nagy lehetőséget is kihagyó, 21 éves Vakoun Issouf Bayo a DAC honlapjának. Az elefántcsontparti támadó reméli, hogy Tbiliszi után – amikor duplájával fordítottak a sárga-kékek – Minszkben is betalál.

Kalmár Zsolt a nagymihályiak elleni főpróbán parádés góllal hangolt a kupameccsre. „Már többször próbálkoztam húsz méterről gólt lőni, végre sikerült. Tisztában vagyunk azzal, hogy a balul sikerült dunaszerdahelyi meccs után rendkívül rázós összecsapás vár ránk Minszkben. A Dinamo agresszíven, általában 5-4-1-es védekező hadrendben játszik. Nekünk nagy iramot diktálva, gyors keresztpasszokkal kreatívan kell futballoznunk. Ha ez sikerül, akkor van esélyünk a továbbjutásra. Remélem, sok szurkoló elkísér bennünket, mert velük jóval erősebbek vagyunk” – szögezte le a 23 éves Kalmár Zsolt.

A Dinamo Minszk vasárnap a Fehérorosz Kupában az alacsonyabb osztályú városi rivális Energetik-BGTU együttesével játszott, és 7:0-ra győzött. Szergej Gurenko vezetőedző pihentette a kulcsembereit, és teljesen más kezdőcsapatot szerepeltetett, mint Dunaszerdahelyen.

A minszki mérkőzést a finn Antti Munukka vezeti. A párharc továbbjutója a 2008-ban az Európa Liga elődjét, az UEFA-kupát nyert szentpétervári Zenittel találkozik.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?