Megsérült egy magyar túrázó a Magas-Tátrában, helikopter szállította kórházba

mentőhelikopter
Poprád |

A poprádi légi mentők szerdán egy 48 éves, magyar túrázónak segítettek a Magas-Tátrában, aki a Kő-pataki-tó (Skalnaté pleso) és a Nagy-Morgás (Veľká Svišťovka) között megcsúszott és elesett.

Erről Zuzana Hopjaková, az ATE helikopteres légimentő-szolgálat szóvivője tájékoztatatta a TASR hírügynökséget.

A nőnek súlyosan megsérült a sípcsontja, és egyedül nem tudott tovább járni. Hopjaková tájékoztatása szerint az orvost egy fedélzeti csörlő segítségével engedték le a terepre. Miután ellátta a túrázó sebesülését, a mentők egy ülésbe erősítve felhúzták a sérült nőt, és elszállították a helyszínről. Sípcsonttörés gyanújával a poprádi kórház sürgősségi osztályára vitték őt.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?