Közelíti a 25 százalékot a bevándorlók aránya Németországban

menekült
Berlin |

Török, lengyel és orosz bevándorlók a lista élén.

Tovább nőtt, és megközelítette a 25 százalékot az úgynevezett migrációs hátterű lakosság aránya Németországban tavaly a statisztikai hivatal (Destatis) adatai szerint.

A meghatározás szerint az a németországi lakos tartozik a migrációs hátterű emberek közé, aki nem német állampolgárnak született, vagy akinek legalább egyik szülője nem szerzett német állampolgárságot a születésével.

A hivatal adatai szerint 2017-ben a 81,740 milliós lakosságból 19,258 millióan tartoztak ebbe a csoportba, ami 4,4 százalékos, 815 ezer fős növekedés az egy évvel korábbihoz képest. 
A migrációs hátterű lakosság aránya 23,6 százalékra emelkedett a 2016-ban regisztrált 22,5 százalékról.

A nem migrációs hátterű lakosság aránya 77,5 százalékról 76,4 százalékra csökkent. Ez 62,482 millió embert jelent, ami 0,8 százalékos, 507 ezer fős csökkenés éves összevetésben.

A 19,3 millió migrációs hátterű németországi lakos többsége, 13,2 millió fő nem Németországban született, vagyis bevándorló. Számuk mintegy 560 ezerrel nőtt egy év alatt. 

A migrációs hátterű lakosság három legfontosabb származási országa Törökország, Lengyelország és Oroszország. A török származásúak 2,8 millió fővel a teljes csoport 14 százalékát teszik ki, a lengyelek 2,1 millióan vannak, ami 11 százalékot jelent, az oroszok pedig 1,4 millióan, ami a migrációs hátterű lakosság 6 százaléka. Jelentősebb, egymillió fő körüli csoportot alkotnak még a kazahsztáni és a romániai származásúak is.
 

A migrációs hátterű lakosság többsége, 51 százaléka német állampolgár – áll a Destatis jelentésében.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?