Négysávos út Pozsony és Szenc között – úgy 2026-ra

61-es út
Szenc |

Négysávosra bővítenék a 61-es elsőrendű főút Szenc és Pozsony közötti szakaszát, de még éveket kell várni, hogy megvalósuljon a fejlesztés.

Michaela Michalová, a Nemzeti Autópálya Társaság szóvivője közölte, hogy a Pozsony és Szenc közötti közel 14 kilométer hosszú szakaszon négysávosra bővítik az elsőrendű főutat. „Pozsonytól körülbelül Cseklészig kibővítjük a meglévő úttestet, Cseklésztől Szencig új negyedik sávot építünk” – nyilatkozta Michalová. A szóvivőtől megtudtuk, hogy már meghirdették a közbeszerzési pályázatot, amelyen kiválasztják a beruházással kapcsolatos dokumentációk kivitelezőjét. Az előzetes építési engedélyhez és az ajánlathoz szükséges dokumentáció elengedhetetlen a területrendezéshez, az építési engedély kiadásához, valamint a kivitelező kiválasztásához. Michalová szerint augusztusban lezárhatják a dokumentációkra kiírt közbeszerzést. Még nem rendezték az érintett terület tulajdonjogi viszonyait, a szóvivő közölte, hogy ez csak a vázlatrajzok elkészítése és az építési engedély hatályba lépése után lehetséges. 

„Az előkészületek befejezése és a gazdasági fedezet előteremtése után a jelenlegi tervek szerint 2023-ban kezdődhet meg az építés, amely három évig tart” – folytatta Michalová. A 2010-ben egy 2009-es dokumentáció alapján készült felmérés szerint 175,58 millió euróba kerül a forgalmas út kibővítése. „Az új anyagok alapján aktualizáljuk az összeget” – tette hozzá Michaela Michalová.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?