Felszállás közben lezuhant egy mexikói repülőgép, 85 sérült

repülőgép
Durango |

Felszállás közben lezuhant a durangói nemzetközi repülőtér közelében az Aeromexico légitársaság járata, a balesetben mintegy 85 utas sérült meg, néhányan súlyosan.

A hatóságok közlése szerint senki sem vesztette életét. A durangói repteret üzemeltető vállalat, a Grupo Aeroportuario Centro Norte közleményben tudatta, hogy a balesetet az előzetes vizsgálatok szerint a rossz időjárási körülmények okozták.

Gerardo Ruiz Esparza mexikói távközlési és közlekedési miniszter a Twitteren azt írta, hogy a Mexikóvárosba induló közepes méretű, Embraer 190-es típusú gépen 97 utas és négy főnyi személyzet tartózkodott.
Az utasok azt mondták, hogy egy durranás hallatszott, majd a gép a földnek csapódott, feltehetően azért, mert egy heves jégesőbe került. „Azt hiszem a pilóták megpróbálták megszakítani a felszállást, de ez nem sikerült nekik” – mondta José Rosas Aispuro, Durango állam kormányzója.
    Helyszíni tévéfelvételeken az látszott, hogy a repülőgép a hasán fekszik egy bozótos területen, és füstoszlop száll fel belőle. A gép mellett mentőautók sorakoztak, hogy a helyi kórházakba szállítsák az utasokat.

Durangó állam katasztrófavédelmi hatóságának szóvivője, Alejandro Cardoza azt mondta, a baleset nyomán keletkezett tüzet sikerült elfojtani, így senki sem szenvedett égési sérüléseket. Az utasok közül sokan a saját lábukon tudták elhagyni a repülőgépet.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?