Lelőttek egy jegesmedvét, mert rátámadt egy hajósra

jegesmedve
London |

Lelőttek egy jegesmedvét, mert az állat megtámadta egy óceánjáró hajó biztonsági őrét a norvégiai Spitzbergákon. Az őr fejsérülést szenvedett, de nincs életveszélyes állapotban - olvasható a BBC hírportálján.

 

Az őr feladata az volt, hogy a Hapag-Lloyd Cruises társaság MS Bremen nevű óceánjárójának partra szállt vendégei biztonságán őrködjön. A német cég közölte, hogy a vadállatot egy másik biztonsági őr lőtte le "önvédelemből".

Az Északi-sark és Norvégia közötti térségben fekvő Spitzbergák szigetcsoport 60 százalékát jég borítja, mintegy háromezer jeges medve él a szigeteken. A térségben kikötő hajókon kötelező jegesmedve elleni őrt alkalmazni az utasok védelmében. "Szigorú szabályok vannak érvényben a szigeteken, mivel nyáron sok jegesmedve él itt, ezért amikor partra szállunk, nagyon ébernek kell lennünk" - olvasható a Hapag-Lloyd honlapján.

A Norvégiához tartozó szigetcsoporton egyre több jegesmedvét lőnek le, mivel a turisták számának növekedése és az olvadó jég miatt a ragadozók gyakran találkoznak emberekkel. A jegesmedve védett faj és kizárólag önvédelemből, vagy végső megoldásként szabad lelőne őket.

Kapcsolódó cikkünk
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?