A Római Birodalom – felemelkedése és bukása

lapajánló

LAPAJÁNLÓ

 

A Római Birodalom a történelem egyik legnagyobb államalakulata volt, amely ereje teljében Európa és a Földközi-tenger térségének nagy része, és ezzel közel 100 millió ember felett uralkodott. A birodalom tárgyi és kulturális emlékei mindennapjaink részét képezik, de az időben és térben óriási léptékű történelmét nehéz áttekinteni. A magazin olvasmányos, mégis pontos írásokkal, látványos képekkel, érdekes infografikákkal enged bepillantást a legfontosabb kérdésekbe a római politika útvesztőitől a hadi sikerek és vereségek okain át a mindennapi életig. A kiadvány elején Róma legendája és a Római Birodalom térképe található. Az Élet és társadalom a régi Rómában fejezet témái: Hogyan éltek a rómaiak? A római lakóházak; A senatus születése; Hogyan lehetett valakiből római consul? Római találmányok; Kőbe vésett örökség; A római alvilág; Vér, belek és gladiátorok; Circus Maximus; Egy kocsihajtó egy napja. A Római hírességek és császárok blokk alfejezetei: A Római Birodalom uralkodócsaládjai; Caesar hatalomra kerülése; A négy császár éve; Cicero: Róma hangja; A tíz legelvetemültebb római; Julia Maesa: a szikla, amelyen Róma nyugodott; Constantinus keresztes háborúja. A Római mítoszok és a római vallás fejezet témái: Ebédelő istenségek és éléskamra szellemei; A Pantheon, az istenek temploma; Romulus és Remus; Az istenek családfája; A mitológia leányai és Római misztériumvallások. A negyedik blokk, A rómaiak katonai vitézsége részei: Caesar betörése Britanniába; Támadás Róma ellen; A harmadik századi válság; A catalaunumi síkság; A Római Birodalom utolsó csatája. (sz)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?