Farkasok közt

Éjjeli farkasok

Robert Kaliňák elkövetett már egyet s mást politikai pályafutása során, de ahogy most Putyin lakájának szerepét játssza, azzal, mondhatnánk, túlmegy minden határon.

Nehéz megmondani, mi a nagyobb pofátlanság – hogy nálunk hozhatta létre európai „főhadiszállását” az Éjjeli Farkasok orosz militáns szervezet, vagy ahogy a volt szlovák belügyminiszer próbálja védelmezni a Kreml új birodalmi álmait megtestesítő csapatot. A Smer alelnöke azt mondja az Éjjeli Farkasokról, nekünk csak azt kell figyelembe vennünk, hogy itt, Szlovákiában milyen tevékenységet folytatnak. És hozzátette: „Az Éjjeli Farkasok Szlovákia területén mindig rendesen viselkedtek”. Bár ez sem igaz, de még ha az lenne is, akkor sem szabad szemet hunynunk afelett, hogy ez a szlovákiai vadhajtás az orosz „anyafarkas” kölykének vallja magát. A moszkvai központnak van alárendelve, és ha Kaliňák ebben esetleg kételkedne, elég, ha megnézi azt a videóüzenetet, amelyen vállalkozó barátocskája, Jozef Hambálek, az Éjjeli Farkasok itteni főnöke nyilvános jelentést küld Putyin éjszakai motoros bandája moszkvai fővezérének, Alekszander Zaldosztanovnak.

A farkasok aktívan részt vettek a Kreml legalávalóbb titkos akcióiban. Vezetőjük, Zaldosztanov büszkén válaszolta a következőket arra az újságírói kérdésre, hogy részt vesznek-e a kelet-ukrajnai szakadár harcokban, és ott voltak-e a Krím elfoglalásánál: „Persze hogy. Hiszen ez hazafias kötelességünk”. Az Éjjeli Farkasok kitüntetést is kaptak Putyintól krími szolgálataik elismeréseképpen, a kelet-ukrajnai Luhanszkban pedig saját harcoló alakulatuk van. Továbbá minden március 5-én, a generalisszimusz halálának évfordulóján hatalmas koszorúval parádéznak Sztálin sírjánál. Zaldosztanov, akinek „valamiért” a Sebész a csúfneve, el is magyarázta, miért istenítik a tömeggyilkos diktátort: „Sztálin az orosz történelem legnagyobb alakja, Oroszország felülmúlhatatlan vezére. Csodálatos országot adott nekünk, kirángatva az orosz civilizációt abból a szakadékból, amelybe a Romanov cári dinasztia bukása után került”. Zaldosztanov egy hidegvérű tömeggyilkosról és a rezsimjéről beszél, amely legalább 20 millió ember haláláért felelős. És ezek után Kaliňák azt meri mondani az Éjszakai Farkasokról: „Ahhoz, hogy valakit bíráljanak, annak a valakinek törvénysértést kellene elkövetnie, vagy legalábbis valami olyasmit, ami sérti a társadalmi értékrendünket”.

 

Kapcsolódó cikkünk

A szlovák kormány, amikor Kaliňák is a tagja volt, határozatban ítélte el a Krím orosz megszállását és a nemzetközi jog megsértésének minősítette. Ha az Éjjeli Farkasok részt vettek ebben, akkor az vajon összhangban van demokratikus értékeinkkel? Vajon nem sérti a Btk. 422. paragrafusát, ha egy Szlovákiában működő csoport olyan zászlókat, jelvényeket, egyenruhát és jelszavakat használ, amelyekkel mások emberi és szabadságjogait eltipró szervezetek iránti szimpátiáját fejezi ki?

És nem mellesleg Zaldosztanov Sztálin mellett természetesen Putyinnak is csodálója, mindenekelőtt azért, mert „újraépíti a birodalmat”. Azt a birodalmat, amely minket is bekebelezett egykor.

A szerző a Trend hetilap kommentátora

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?