Előfordult, hogy az autósoknak két órába telt megtenni a Pozsony és Pozsonyivánka közötti mintegy 14 kilométeres távot

pozsony
Pozsony/Horvátgurab |

Újra járható az a horvátgurabi útszakasz, amelynek lezárása részben hozzájárult ahhoz, hogy az elmúlt hetekben közlekedési káosz alakult ki Pozsony és Szenc között.

Májusban kezdődött a nagyszabású felújítás a Feketevíz falurészen áthaladó összekötőúton. Felmarták a régi aszfaltréteget, megerősítették az út alapját és teherbírását, és újra aszfaltozták a szakaszt. A tervezettnél egy hónappal korábban, kedden megnyitották az utat. Juraj Droba, Pozsony megye elnöke elmondta, az út járhatóvá tétele jelentősen megkönnyíti a közlekedést Pozsony, Szenc és Bazin környékén, mivel már nem kell kerülniük az autósoknak. A megyeelnök felhívta a figyelmet arra, hogy június 10-től 56 új vasúti járat közlekedik Pozsony és a környékbeli városok – Szenc, illetve Nagyszombat – között. „A vonatok félóránként indulnak és nem állnak a közlekedési dugókban” – jegyezte meg Droba. Az 1082-es számú összekötőút ugyan már járható, de a munka még nem ért véget. Folyamatban van a közeli utcákba vezető letérők, az útpadka, a vízelvezető árkok építése és a közlekedési jelzések felfestése. Az építtető óvatosságra inti az autóvezetőket, és a türelmüket kéri, mivel a forgalmas úton munkások dolgoznak.

A pozsonyivánkai Ivanka Polgári Társulás a múlt héten nyílt levélben hívta fel a megyeelnök és a megyei közlekedésfelügyelet figyelmét az elviselhetetlen közlekedési helyzetre. Előfordult, hogy két óráig tartott megtenni a Pozsony és Pozsonyivánka közötti mintegy 14 kilométeres utat. A levélírók rámutattak, hogy a környéken egyszerre több helyen is dolgoznak az útépítők. Nemcsak Horvátgurabon, hanem Dunahidason is, ahol vízvezetéket építenek, valamint a D4-es autópálya építési munkái is megnehezítik a közlekedést. A közlekedésfelügyelet a TASR hírügynökségnek azt nyilatkozta, ellenőrizték a szakaszt és nem találtak hiányosságot. (béva)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?