Hamarosan kezdődik az ország legnagyobb gasztronómiai fesztiválja

Oázis Nemzetközi Gasztronómiai Fesztivál
Kamocsa |

Augusztus 2-től 4-ig tart az érsekújvári járásbeli Kamocsán az ország legnagyobb Nemzetközi Gasztronómiai Fesztiválja. Az Oázis kempingben idén is több száz versenyző áll a kondérokhoz, hogy megmérettesse magát.

 

Lukács Tibor, az Oázis kemping üzemeltetője, a rendezvény ötletadója elmondta, tizenhetedik alkalommal fogadják a hazai és a külföldi főzőcsapatokat a folyóparton. Ma van az utolsó nap, hogy regisztráljanak a versenyzők a kemping honlapján. A vendégeket a csütörtöki nyitónapon újdonsággal várják a szervezők. Az aznap tábort verő, standjaikat díszítő csapatok számára először rendeznek Zsíroskenyér konferencia címmel baráti találkozót. „Nagyok sok olyan versenyző csapatunk van, amelyek több mint egy évtizede részt vesznek a gasztronómiai fesztiválon. Nekik szeretnénk kedveskedni egy nagy esti baráti beszélgetéssel. A zenei programok péntektől zajlanak, idén is igyekeztünk olyan műsort válogatni, amely minden korosztályt megszólít” – mondta Lukács Tibor. A Vág parti strandon megnyitják a kóstolóudvart azoknak a vendégeknek, akik nem főzni jönnek, hanem halászlét, pörköltet, csülkös bablevest, töltött káposztát, vagy juhtúrós galuskát kóstolni. Tavaly nagy sikerrel nyitották meg a töltés túloldalán, a tábor bejáratához közeli területen a Régiónk ízei tábort, idén már 41 önkormányzat, illetve polgári társulás jelentkezett, hogy bemutassa szülőfaluja legízesebb hagyományos ételeit. A nemzetközi főzőversenybe eddig mintegy 220 csapat regisztrált, a Benke László mesterszakács vezette zsűrinek idén sem lesz könnyű dolga.

Pénteken az Apostol együttes, Kis Grófó, az Iný štýl műsorával várják a közönséget, szombaton Demjén Ferenc lép színpadra, és koncertet ad a Polemic együttes. Az est vendége lesz Ricco és Claudia.

Az Új Szó a rendezvény médiapartnere.

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?