Radványi meccsre jár

<p>Radványi Miklós október közepén közös megegyezéssel távozott az NB I-es mezőkövesdi futballcsapat éléről. A 49 éves edzőt közeli terveiről faggattuk.</p>

Biztosan vannak ajánlatai, mikorra tervezi a visszatérését az edzői kispadra?

Több klub is jelentkezett, de ezek egyelőre még csak amolyan tapogatózások. Nem akarok elhamarkodottan dönteni. Hiszen tavaly nyáron már a felkészülés közben jött a myjavaiak ajánlata. Idén tavasszal pedig, mint a derült égből a villámcsapás, úgy ért a mezőkövesdiek megkeresése. Elhatároztam, csak akkor vállalok munkát, ha ég bennem a tűz, és nagy kihívást jelent a feladat. Úgy tervezem, december közepén döntök a folytatásról.

Konkrétan honnan keresték meg?

Cseh és magyar élvonalbeli és II. ligás csapatok érdeklődnek. Érdekes, hogy szlovákiai klubok eddig nem jelentkeztek.

Mit csinál mostanában?

Nagyon hektikus volt az utolsó fél év, ami eléggé megviselt, így elsősorban igyekeztem kipihenni magam. Természetesen nem szakadtam el a focitól, figyelemmel kísérem a magyar, a szlovák és a cseh bajnokságot. Emellett meccsekre járok.

Az utóbbi időben milyen találkozókat tekintett meg a helyszínen?

Ott voltam az Ostrava–Karviná, a Gyirmót–Győri ETO, a Puskás Akadémia–Diósgyőr és a Trnava– Žilina összecsapáson.

Mezőkövesden nem volt?

Nem tartom szerencsésnek, ha a volt edző megjelenik korábbi csapata meccsein. Gyirmóton a VIP-helyiségben az egyik klubvezetővel beszélgettem, amikor váratlanul betoppant a korábban menesztett Ladislav Molnár. Ez nem az én stílusom.

De azért figyelemmel kíséri a tolnaiak szereplését?

Természetesen, és nagyon szurkolok nekik, hogy bennmaradjanak. Örülök, hogy a címvédő Honvéd otthonában nyertek, igaz, a kispestiek háza táján most nem a legjobb a légkör… Remélem, ez a győzelem erőt ad a mezőkövesdieknek. Felépültek a sérültek, és mindjárt jobb játékra képes az együttes. Novák Csanád bebizonyította, hogy remek csatár. Szombaton nagyon fontos meccset játszanak a Diósgyőrrel, ha azt megnyerik, akkor valamelyest fellélegezhetnek.

Mit szól ahhoz, hogy a szlovák játékosok közül már csupán Hudák maradt a kezdőcsapatban?

Én eredetileg csak Pillárt és Brašeňt akartam odavinni, Majtán és Krnáč később ingyen jött harmadik csatárnak, illetve harmadik kapusnak. Az utóbbiakat azért szerződtették, mert a magyar futballisták jóval nagyobb fizetést kértek. Tujvel, Hudák és Fótyik már érkezésem előtt ott volt. Pillár sérüléséig megállta a helyét, Brašeň viszont csalódást okozott.

Meglepte, hogy Michal Hipp lett a Haladás vezetőedzője?

Nem, mert az egyik bősi meccsen Mišo odajött hozzám, és megkérdezte, mennyire színvonalas az NB I, és hogy milyen játékerőt képvisel a Haladás. Elmondtam neki, több tehetséges futballista bontogatja szárnyait a zöld-fehéreknél, ám hiányoznak a tapasztalt játékosok. Örülök, hogy újabb szlovákiai edző dolgozik a magyar élvonalban, aki ugyan vereséggel kezdett, az viszont nagy bravúrnak számít, hogy a szombathelyi stadionavatón megverték a Ferencvárost.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?