A Szlovák Vöröskereszt megerősíti szolgáltatásait a régióban.

<p><strong>Új, speciálisan kialakított járműveket kapott a szociálisterepmunka</strong>-<strong>szolgáltatások számára&nbsp;</strong></p>

A szükségben lévő emberek a lakosság egyik legsebezhetőbb csoportja – ők például az egyedülálló anyák gyermekkel, a magányos szeniorok, az egészségkárosult emberek. Ők időnként mindannyian segítségre szorulnak, legyen szó hosszan tartó kedvezőtlen egészségi állapotról, vagy szociális helyzetről. A szállítószolgálat, mint a terepmunkaszolgálat egyik szolgáltatása, nagyon hasznos a számukra, ha különféle kivizsgálásokra kell eljutniuk, ha egészségi állapotuk nem engedi meg, hogy ezt egyedül tegyék meg. 

Ekkor jön a Szlovák Vöröskereszt (SzVK), aki sok más tevékenysége mellett szociálisterepmunka-szolgáltatásokkal is rendelkezik. Ezek közé tartoznak elsősorban a szállító- és gondozó-szolgáltatások. Legalább ilyen fontos a szociális tanácsadás, a speciális szociális tanácsadás, az egészségügyi segédeszközök kölcsönzése, ruházat és élelmiszer-segélycsomagok szétosztása. 

A SzVK a szállító- és gondozó-szolgáltatások keretén belül asszisztensi szolgálatot is nyújt a szállítás idejére, vagy szükség esetén a kliens kíséretére az egészségügyi létesítményben zajló teljes kivizsgálás idejére.

[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"295811","attributes":{"alt":"","author":"","class":"media-image","height":"320","style":"width: 480px; height: 320px; margin-left: 50px; margin-right: 50px;","title":"","typeof":"foaf:Image","width":"480"}}]]

[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"296113","attributes":{"alt":"","author":"","class":"media-image","style":"width: 480px; height: 319px; margin-left: 50px; margin-right: 50px;","title":"","typeof":"foaf:Image"}}]]

[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"295716","attributes":{"alt":"","author":"","class":"media-image","height":"319","style":"width: 480px; height: 319px; margin-left: 50px; margin-right: 50px;","title":"","typeof":"foaf:Image","width":"480"}}]]

A SzVK a Kaufland társaságnak és vásárlóinak köszönhetően ki tudja bővíteni szociálisterepmunka-szolgáltatásait. Ez év júliusától folyt a „Segítsünk kedvvel” („Pomáhajme chuťou“) projekt, mely során a K-Classik márka termékei vásárlásának köszönhetően a társaság a SzVK szociálisterepmunka-szolgáltatását 5 járművel tudta támogatni.

Az új, speciálisan kialakított FIAT Doblo gépjárművek segítik majd a szükségben lévő embereket a Homonnai, Szenicei, Garamszentkeresztesi, Liptószentmiklósi és Kassa és környéki Területi Szövetségek területén.

[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"295812","attributes":{"alt":"","author":"","class":"media-image","height":"320","style":"width: 480px; height: 320px; margin-left: 50px; margin-right: 50px;","title":"","typeof":"foaf:Image","width":"480"}}]]

A SzVK így több, rászoruló embernek tud majd segíteni. A szállítószolgáltatást, melyre a „Segítsünk kedvvel” projekt elsődlegesen irányult, a tavalyi évben a SzVK 8 területi szövetsége 2652 kliensnek nyújtotta.

„A „Segítsünk kedvvel” projekt a Szlovák Vöröskereszttel folytatott párbeszédeink eredménye. Mint hosszú évek óta együttműködő partnerek, kerestünk egy olyan területet, ahol segítő kezet tudtunk nyújtani. A véradás támogatása, az élelmiszercsomag vagy humanitárius segítség mellett, úgy döntöttünk, hogy a szociálisterepmunka-szolgáltatásokat támogatjuk, melyet a SzVK már megalakulása óta szorgalmaz a szükségben lévő emberek számára. Az eredmény 5 új gépjármű a SzVK szociálisterepmunka-szolgáltatásainak támogatására”, mondja Erika Turček Pfundtnerová, a Kaufland Cégek Közös Felelőssége (CSR) osztályáról.

[[{"type":"media","view_mode":"media_large","fid":"296114","attributes":{"alt":"","author":"","class":"media-image","style":"width: 300px; height: 300px; margin-left: 135px; margin-right: 135px;","title":"","typeof":"foaf:Image"}}]]

„Örömmel tölt el, hogy az emberségesség fontosságát alapul vevő alapelveink a kereskedelmi világ emberei szívéhez is szóltak. Hatalmas elkötelezettséggel és örömmel készítették velünk ezt a projektet, aminek az eredménye leírhatatlan. Ezek a gyönyörű autók a kölcsönös megértést jelképezik – újra közösen segítünk embertársainkon”, teszi hozzá Mgr. Zuzana Rosiarová Kesegová, a Szlovák Vöröskereszt főtitkára.                         

Egyedül elmenni üzletbe, orvoshoz, barátokhoz vagy kirándulásra, az egészséges ember számára problémamentes tevékenység. Azonban ez közel sem mindenki számára természetes. Az embereknek, akiknek nincsenek rokonaik, súlyosan fogyatékosok, mozgáskorlátozottak vagy onkológiai pácienssé lettek –ezek a tevékenységek majdhogynem teljesíthetetlenné váltak. A SzVK szállítószolgálatának köszönhetően azonban ők is szocializálódhatnak. Az újonnan szerzett, új, speciálisan kialakított autókkal szállíthatók lesznek a kivizsgálásokra, látogatásokra, unokáik esküvőjére, gyógyszervásárlásra, vagy hosszú évek után kikerülhetnek lakásuk négy fala közül a társadalomba, hogy világot lássanak.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?