Ilyen hőmérséklet kell a boldogsághoz

Sydney |

<p>Az átlag 22 Celsius fokos hőmérsékletben élők a legboldogabbak és a legbarátságosabbak egy új globális kutatás szerint.</p>

A Melbourne-i Egyetem és a Pekingi Egyetem tudósai az Egyesült Államokból és Kínából 1,6 millió embert vontak be a kutatásba, amelynek során azt vizsgálták, hogy milyen kapcsolat van a környező hőmérséklet és az emberek személyisége között.

"A hőmérséklet alapvető környezeti faktor, amely kapcsolatban áll az egyének viselkedési mintázatával, és ebből kifolyólag a személyiségük alapvető dimenzióival" - fogalmaztak a tanulmány szerzői.

A kutatók arra az eredményre jutottak, hogy a nagyjából 22 Celsius fokos melegben élők személyiségi jegyei a társadalmi beilleszkedés és kiegyensúlyozottság terén is kiemelkedőek voltak.

Azok, akik a nagyjából 22 fok átlaghőmérsékletű városokban éltek, általában extrovertáltabbak voltak, és nyitottabbak az újdonságokra. Statisztikailag érzelmileg is kiegyensúlyozottabbaknak bizonyultak.

"A kellemes hőmérséklet arra ösztönzi az embereket, hogy fedezzék fel a külső környezetet, amely a társadalmi interakcióban és az új tapasztalatokban is bővelkedik" - magyarázták a kutatók.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?